medyauzmani.com
Google logosu Keith Haring, 4 Mayıs 2012 – Haberin Olsun!

Google logosu Keith Haring, 4 Mayıs 2012

Arama motoru devi Google’ın 4 Mayıs’ta seçtiği doodle, duvarlarda Keith Haring’in eseriydi. Peki Keith Haring kimdir? Onu önemli kılan detaylar nelerdir?

Herkes için sanat Keith Haring1958 PensilvanyaDoğdu ve büyüdü. liseyi bitirdikten sonra pittsburgh‘Ve Sarmaşık Meslek Yüksekokulubağlı.

Kısa süre sonra ticari grafik tasarımlar yapmak istemediğini fark etti ve 1978’de yaptı. New York‘Bu harika Görsel Sanatlar Okuluile kayıt olun.

HaringSokakları, metroları ve uzay duvarlarını boyayarak galerilerin ve müzelerin dışında alternatif bir sanat pazarı yaratın. Onun için önemli olan yaptığı işi geniş kitlelerle paylaşabilmekti. Böylece sanat fikrinin herkes için olduğunu anlayacaktır.

1980 e 1989 2000’li yıllar arasında uluslararası üne sahip bir sanatçı oldu ve dönemin süperstarlarından oluşan yeni bir çevre oluşturdu. Andy WarholMadonnaVe Grace Jones e yoko ono Onlar sadece bazılarıydı.

Keith Haring özel politikacı Vizyon sahibi bir sanatçıydı. Onu siyasi alanda unutulmaz kılan gelişme ise 1987 yılıydı. Checkpoint Charlie’nin evi ileBerlin duvara Batı Parçayı boyaması için davet edildi. Bu daveti kabul eden Haring, Berlin Duvarı’nın batı kısmına Almanya’nın sarı, kırmızı ve siyah renklerini kullanarak çeşitli figürler çizdi.

1988 AIDS’Yakalandığını öğrendiğinde tek derdi yapmak istediği tüm işleri bitirmek ve AIDS hastalığına dikkat çekmek için İkisi için de çok çalıştı.

Bu çalışmanın devamlılığını sağlamak, 1989′Ayrıca Keith Haring Vakfı’nı kurdu ve ertesi yıl Şubat 1990’da öldü.

Keith Haring’in çalışmalarını görmek için sayfayı çevirmeniz yeterli.

4 Mayıs Google Keith Haring Doodle’ı

4 Mayıs Keith Haring’in doğum günü.. Google, Keith Haring için bir logo hazırladı. Peki Keith Haring kimdir, Google’ın logosunu neden Keith Haring olarak değiştirdiğini merak ediyoruz..
Çizim sanatçısı, grafiti ustası Keith Haring çocukları her zaman sevmiş ve kendini çocuk olarak görmüştür. Çocuklar da onu mutlu eden basit çizgilerini sevdiler. Çocukların hayal güçlerinin kendisine ilham verdiğine inanan sanatçı, her zaman onlar için projeler üretmiştir. Evet, Keith Haring bir çizim ustasıdır.
Keith Haring ve çizimleri hakkında daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz.

alıntı

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın