medyauzmani.com
genç kompozisyon – Haberin Olsun!

genç kompozisyon

Aşağıda kısaca ergenlikle ilgili kompozisyonu tartışacağız.

Ergenlik dönemi bireylerin hayatında önemli bir yere sahiptir. Ergenlik, çocukluk ile ergenlik arasında bir geçiş dönemidir. Ergenlik döneminde düşünce ve duygularda değişiklikler meydana gelir. Bireylerin fiziksel ve ruhsal değişimleri sonraki yaşamlarını da etkiler.

Ergenlik döneminde bireyler cinsiyet farklılıklarına göre bazı özellikler kazanırlar. Erkeklerin sesleri kalınlaşır, sinirlilik, sivilcelenmeler ve ruh hali değişiklikleri meydana gelir. Kız çocukların hayatında bazı uzuvlarda gelişme, seste incelme ve adet görmeye başlama gibi durumlar söz konusudur.

Tüm bu fiziksel sağlık durumlarının duygudurum değişiklikleriyle birlikte ortaya çıkması da bireylerin yaşamlarını tamamen değiştirmelerine ve yetişkinlik döneminde farklı bir yaşama başlamalarına neden olabilir. Bu nedenle ergenlik, bireylerin ve ebeveynlerin özellikle dikkat etmesi gereken yıllar olarak bilinmektedir.

Bazı bireyler çok zor bir ergenlik geçirirler. İçine kapanık, öfkeli, çevresine zarar veren ve hatta nefret ederek kendine zarar veren bireyler de çok zor bir ergenlik dönemi geçirirler. Bu tür olayların yaşanması durumunda psikolojik destek almak, uzmanlara danışmak ve doktor tavsiyelerine başvurmak uygun olacaktır. Anne babaların da doğru kararlar alarak süreci yönetmeleri ve üzerlerinde baskı kurmamaları ergenlik dönemini en iyi şekilde geçirmeleri açısından önemlidir.

Ergenlik ile ilgili kompozisyon hakkındaki yorumlarınızı aşağıya yazabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın