medyauzmani.com
Gaziler Günü ile ilgili makale – Haberin Olsun!

Gaziler Günü ile ilgili makale

Gaziler Günü ile ilgili bilgiler, Gaziler Günü ile ilgili yazılar

Gaziler Günü (19 Eylül)

Şair der ki: Bayrağı bayrak yapan, üzerindeki kandır. Vatanı vatan yapanlardır, şehit olanlardır, gazidirler, Türk milleti olarak onlara minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.

Her Türk evladını anası, babaannesi, şehitlik ve gazi ninnileri ile büyütmüş, askere gittiğinde “Haydi oğlum git, ya cenk ya da şehit olacaksın” derdi. Vedalaştı ve ülkesi uğruna onu feda etmekten çekinmedi.

Gasilarjun

Vatanımızın ve milletimizin varlığının devam etmesini, bayrağımızın göklerde dalgalanmasını, hürriyetimizin korunmasını, milletçe şerefle yaşamamızı gazi ve şehitlerimize borçluyuz. Bütün bunlardan dolayı onlara saygı duyuyor ve onları seviyoruz.

Dinimiz vatanseverliği ifade eder, “vatanseverlik imandandır.” dedi. Savaşta ölenler şehit, savaştan sağ ve yaralı dönenler ise gazi unvanıyla onurlandırılırdı. Bu iki kavram Türk milleti için çok önemlidir. En yüksek ruhsal seviyedir.

Türk milletinin şanlı tarihi. Bizi gururlandıran ve her zaman gururlandıran eşsiz destanlar ve zaferlerle doludur. Gazilerimiz ve şehitlerimiz bize bu zaferleri kazandırdı. Vatanımıza, milletimize ve Türk devletinin bölünmez bütünlüğüne sahip çıkmak için yurdun dört bir yanında kanlarını döktüler. Savaşlarda destanlar yazarak tarihe altın harflerle geçtiler. Şehitlerimizin ve gazilerimizin anılarını onurlandırmalı ve yaşatmalıyız. Böylece milletimizin gönlünde hak ettikleri yeri alacaklardır. Bu davranış Türk milletine bağlılığın en yüksek örneği olacaktır.

19 Eylül 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi, Mustafa Kemal’e Mareşal rütbesi ve Gazi unvanı verdi. Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana uzanan bu kutsal çizgide şehitlerimizi ve gazilerimizi anmak ve yüceltmek için 5 Eylül 2000 tarihinde 19 Eylül Gaziler Günü’nün kutlanması kararlaştırılmıştır. 19 Eylül’de okullarımızda Atatürk’ü ve tüm silah arkadaşlarına, şehit ve gazilerimize rahmet, minnet ve minnetle. Vatanın birliğini ve Türk vatanını korumak için yaptıkları çalışmalardan gurur ve heyecan duyuyoruz. Bunları hak ettiğimizi ülkemiz ve milletimiz için çok çalışarak ispatlamak istiyoruz.

Gaziler Günü ile ilgili bilgilerinizi ve Gaziler Günü ile ilgili yazı hakkındaki yorumlarınızı aşağıya yazabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın