medyauzmani.com
Flowing Star Nedir – Eğitim platformu – Haberin Olsun!

Flowing Star Nedir – Eğitim platformu

Akı yıldızı nedir Kısaca, akı yıldızının özellikleri hakkında bilgi

meteor

(coğrafya)

Bulutsuz bir gecede gökyüzüne bakıldığında, zaman zaman bir yıldızın yerinden koparak uçup gittiği ve kısa bir süre sonra kaybolduğu görülür. Buna meteor denir.

Yıldız patlaması fenomeni, güneşin çekimi altında belirli yörüngelerde hareket eden göktaşları adı verilen göktaşlarının Dünya atmosferine girmesiyle oluşur. (saniyede 12-72 km) atmosfere giriyor. Atmosferdeki sürtünme nedeniyle yaklaşık 2.000 dereceye kadar ısınır ve yanmaya başlar. Bu yanık, kayan yıldızlar olarak görünmelerine neden olur. Onlar hafif.

Bazen yağmur gibi birçok yıldız gözlenir. Bu olay, Dünya bir göktaşı sürüsüne girdiğinde meydana gelir. Bu yağmurda akan yıldızlar ortak bir noktadan geliyormuşçasına gözlenir. Bu noktaya ışınım noktası denir. Yağmur yağmayan yıldıza dağınık yıldız denir.

Ateş topu adı verilen kayan en büyük yıldız, hafif bir parlaklıkla kaymaya başlar. Sonra ani flaş var. Ardından şimşek gibi görünen ve 100 kilometre öteden bile duyulabilen bir patlama olur. Patlamadan sonra bazen bir meteor taşının yere düştüğü görülür.

Kayan yıldızların yükseklikleri 100-159 km arasında değişir. Sonbahar gecelerinde gece yarısından sonraki saatlerde daha fazla kayan yıldız görülebilir.

Bazı akan yıldızlar kesin olarak kuyruklu yıldız kalıntıları olarak tanımlandı. Örneğin andramitler, Biella Kuyruklu Yıldızı’nın kalıntılarıdır çünkü ikisi de aynı yörüngeye sahiptir.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın