medyauzmani.com
Facebook Gizlilik Bildirimi! eğitim platformu – Haberin Olsun!

Facebook Gizlilik Bildirimi! eğitim platformu

Dünyanın en büyük sosyal ağı Facebook’un yeni gizlilik kılavuzunu yayınlamasının ardından ortaya çıkan uyarı, milyonlarca kullanıcının kafasını karıştırırken, uyarının geçersiz bir mesaj olduğu söylendi.

Facebook’ta viral olan ve kişisel bilgileri koruyarak verilerin izinsiz kopyalanmasını engellediğini öne süren ‘gizlilik uyarısı’ sosyal ağda kafa karışıklığına neden oldu. Yeni gizlilik kılavuzunun duyurulmasının ardından gelen uyarının hukuki bir öneminin bulunmadığını belirtti. Facebook, söz konusu mesajın doğru olmadığını duyurdu.
Facebook geçmişte birçok gizlilik sorunu yaşadı ve bu da mesajda oldukça karışıklığa neden oldu.
Pek çok uzmanın “sahte” olarak da nitelendirdiği mektupta, Facebook’un artık halka açık bir şirket olduğu ve kullanıcıların sitenin idari belgelerinde değişiklik önerebilecekleri ancak oy kullanamayacakları aktarıldı.
Uyarı şu ifadeyle başlar: Facebook’un yeni yönergeleri uyarınca, tüm fikri mülkiyet haklarım kişisel bilgilerime, grafiklere, grafiklere, resimlere, fotoğraflara, videolara vb. karşı korunmaktadır. Verilerle ilişkili olduğunu kabul ediyorum (Brenner Anlaşmasına göre). Bahsettiğim verilerin kullanılabilmesi için her zaman yazılı onayımın alınması gerekmektedir.
Mesaja devam edilirken, tüm kullanıcıların mesajı kopyalayıp duvarlarına yapıştırabileceği belirtilmesine rağmen, Facebook’un (şirket içindeki tüm yetkililer ve çalışanlar) kullanıcının profiline veya içeriğine yönelik istismar gibi herhangi bir işlem yapamayacağı doğrulandı. , kopyalama, dağıtma ve imha etme.
“Paylaşım ücretsizse uyarı yok!”
Mektubun son bölümünde halka arzın ardından Facebook’un artık halka açık bir şirket olduğu ve tüm üyelerine “böyle bir mesaj göndermelerinin tavsiye edildiği” belirtildi. Bu kapsamda uyarı veya benzeri bir mesajın yer aldığı mesajın kullanıcılar tarafından hazırlanması gerektiği, aksi takdirde kullanıcıların profillerindeki görsel ve diğer bilgilerin kopyalanmaya açık bırakılacağı belirtildi.
TechCrunch tarafından sağlanan bilgilere göre Facebook’ta yapılan yönetimsel değişiklikler kullanıcılar tarafından değiştirilebilse de bu kolay değil. Bir değişikliği önermek için en az 7.000 kullanıcının yorum yapması gerekirken, bir değişikliği engellemek için 300 milyon oy gerekir. Ayrıca gizlilik sorunları giderek karmaşıklaşan Facebook’un yakında bir gizlilik yöneticisi atayacağı da söyleniyor.
Facebook’tan açıklama
Facebook, sayfasında şimdiye kadarki en büyük gizlilik karmaşası hakkında bir açıklama yayınladı:
“Facebook’un, kullanıcıların bilgilerinin veya sitede yayınladıkları bilgilerin sahipliğini değiştireceğine dair söylentiler var. Bu söylenti doğru değil. Facebook’u kullanan herkes, gönderdikleri bilgi ve içeriğin sahibidir ve bu, Koşullarımızda belirtilmiştir. Kullanıcılar, nasıl yapılacağını kontrol eder. bilgileri ve içerikleri paylaşılmaktadır.Bu bizim politikamızdır ve her zaman da olmuştur.”
Geçerlilik yok
Mashable yazarı Stan Schroeder, Facebook’ta ortaya çıkan uyarının Temmuz ayında yayınlanan bir mesaja çok benzediğini ancak hiçbirinin geçerli olmadığını belirtti.
Schroeder, “uyarı notunun” arkasındaki fikrin “Facebook borsaya kayıtlı bir şirket olduğu için üyelerin mahremiyetinin olumsuz etkilenebileceği” olduğunu belirtti. Bu fikrin yanlış olduğuna işaret eden Schroeder, Facebook kullanıcılarının sosyal ağa üye olurken kabul ettikleri şartların halen geçerli olduğunu ve kullanıcılara yapılan yasal açıklamanın bu şartları değiştirmeyeceğini doğruladı.
Bu mesaj sizi korumaz.
FirstPost, Facebook’ta ortaya çıkan gizlilik uyarı mesajının açıkça sahte olduğunu belirterek, Facebook’un halka arzının kullanıcılara sağladığı ilk fikri mülkiyet haklarını ortadan kaldırmadığını belirtti.
Snopes forumu üzerinden yapılan açıklamada, geçmiş yıllarda benzer mesajların bulunduğuna değinilerek, “Facebook kullanıcılarının mahremiyeti veya fikri haklarının sadece soru sorarak veya yasal açıklama yaparak değiştirilemeyeceği” belirtildi. Snopes, yasal bir açıklama veya uyarı ile Facebook’un çeşitli yasal sonuçlardan bağımsız kalamayacağını ve bu girişimin geçerli olmadığını belirtti.
CBS News ayrıca, kullanıcıların zaten Facebook ile etkileşime girdiğini belirterek konuyu vurguladı. Buna göre kullanıcılar, Facebook’a hangi fikri hakları yükleyeceklerini gizlilik ve uygulama ayarlarına göre belirlediklerini ve Facebook ile fikri haklarının küresel arenada paylaşılmasına izin veren “münhasır olmayan” bir sözleşme imzaladıklarını belirtmişlerdir. . Bu Sözleşme, Facebook hesabınızı sildiğinizde de sona ermekle birlikte, bilgilerinizi paylaşan diğer hesaplar açık kaldığı sürece paylaşılan bilgiler aktif kalacaktır.
“KİMSE BU YARILARA KANMAMALI”
Geçmişte Facebook’ta birçok güvenlik açığı bulan ve gerekli yazılımları sağlayan Türk bilişim uzmanı İbrahim Baliç, kullanıcıların gizlilikle ilgili suiistimallere karşı bilinçlenmesinin önemli olduğunu belirtti.
Paliç, “Hiçbir platformda veya sistemde bilgi paylaşarak hukuki sorumluluğu engelleyemezsiniz, engelleyemezsiniz, bu herkesin bilmesi gereken bir noktadır.”
Bu tür eylemler her zaman sahte olarak görülmelidir. “Gizlilik” ile ilgili her şey kullanıcıya bir sözleşme şeklinde sunulmaktadır ve kullanıcı bu koşulları kabul etmekte ve bu koşulların sorumluluğunu üstlenmektedir.
Facebook’un yayınladığı mesajla ilgili ayrıntılar veren Yalansavar.org, bir “Bernner Sözleşmesi”nin bulunmadığına dikkat çekerek kullanıcıları önemli konularda uyardı.
Paylaşım ayarlarına dikkat edin
FirsPost, Facebook’ta girilen bilgilerin herkese açık olup olmadığının tespiti için gönderi oluştururken çıkan simgeye dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Örneğin, “Dünya” sembolünün görünümü, paylaşılan bilgilerin herkese açık olduğunu ve internette aranabileceğini gösterir.
Facebook’un gizlilik kılavuzunda yaptığı değişiklikle “e-devlet” uygulamalarına geçtiğini öne süren FirsPost, kullanıcılara bilgilerini paylaşırken hangi ayarı yapacaklarına dikkat etmelerini tavsiye etti.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın