medyauzmani.com
Evlilikler nasıl sağlıklıdır? – Haberinolsun.net.tr – Haberin Olsun!

Evlilikler nasıl sağlıklıdır? – Haberinolsun.net.tr

Bir sorun olduğunda insanların yaptığı en büyük iki hata: susmak ya da kavga etmek

Her iki kişinin de sorumluluklarını üstlenmesi, işbirliği ve dayanışma oluşturması durumunda evliliğin sağlıklı bir şekilde ilerleyebileceğini kaydeden Klinik Psikolog Gedem Demirsoy, bu ilişkinin eşler arasındaki bağı sağlıklı ve güçlü kıldığını söyledi. Demirsoy, bu bağ güçlüyse ilişkinin hayatın zorluklarına karşı daha dirençli olduğunu kaydetti. Evlilikte sorunlar olduğunda genellikle iki hata yapıldığını vurgulayan Demirsoy, ya kavga çıkmasın diye sustuğunu ya da kavga ettiğini söyledi. Demirsoy, sorunları doğru zamanda, yerde ve doğru şekilde konuşmak gerektiğini vurguladı.

Klinik Psikolog Gedem Demirsoy, Üsküdar Üniversitesi Klinik Psikolog, NPİSTANBUL Beyin, boşanma davalarındaki artışa ilişkin istatistikleri değerlendirdi ve boşanma nedenlerini değerlendirdi.

Bunun temel nedeni duygusal bağın güçlü olup olmamasıdır.

İstatistiksel araştırmalara göre boşanma nedenleri arasında aldatma, sorumsuzluk ve ilgisizlik gibi etkenlerin bulunduğunu belirten Klinik Psikolog Gedim Demirsoy: Bu tür yaşam durumları ile karşılaşan eşler arasındaki duygusal bağın güçlü olup olmadığı, kişisel özellikleri ve sahip olup olmadığı. evlilik olgunluğu. dedi.

İlişkiyi güçlendiren bir sebep aramak

Klinik psikolog Sigdem Demirsoy, eşler arasında sevgi ve saygıya dayalı güçlü bir ilişki varsa, birlikte çalışarak maddi zorluklar gibi yaşam zorluklarını birlikte aşabileceklerini, hayattaki zorlukları birlikte aşmak için birlikte çalışabileceklerine dikkat çekti. İlişkiyi güçlendiren bir faktör. Aldatma elbette evliliğe olan güvenin temellerini sarsan ve evliliğin devamını zorlayan bir sorundur. Ancak bazı çiftlerin bu tür krizlerin bile üstesinden gelebildiğini görüyoruz. Bunun nasıl gerçekleştiğine derinlemesine baktığımızda, çiftin iletişiminin kalitesi ve her iki tarafın da kişisel özelliklerinin rol oynadığını görüyoruz. Bu tür bir evlilik krizi, kusurlu tarafı kendi hatasından sorumlu tutup düzeltmeye çalışarak ve diğer ortağa hatayı düzeltme ve affetme fırsatı vererek aşılabilir” dedi.

Sorumluluk almak çok önemli

Klinik psikolog Sigdem Demirsoy, “Evlilik, hem insanların sorumluluklarını üstlenerek hem de işbirliği ve dayanışma yaratarak sağlıklı bir şekilde ilerleyebilir” dedi. Güçlüdür ve bu bağ güçlüyse ilişki hayatın zorluklarına karşı daha dirençlidir. İlişki güçlü değilse, o zaman en ufak bir sorun bile travmatik bir etki yaratabilir” dedi.

Zorluklar her dönemde ele alınmalı ve zamanında çözülmelidir.

Evlilik dönemlerinin ve her dönemin kendine has zorlukları olduğunu kaydeden Klinik Psikolog Gedem Demirsoy, “Bu zorluklar zamanla çözülüp çözülmediğinde yenisinin eklenmesiyle ilişkideki gerilim artıyor. aynı evde yaşayan yeni evliler birbirlerine ayak uydurmayı, ortak kararlar almayı, finansal birlik oluşturmayı, akraba ve arkadaşlarla ilişkilerini düzenleme gibi sorunları çözerek denge kurmayı öğrenmelidir. Yeni bir ebeveynlik dönemi bittiğinde Bir türlü üstesinden gelemeden, bu sefer çocukla gelen zorluklar tansiyonu artırıyor ve bu devam ediyor.” dedi.

Bu işaretler alarm zilleri olabilir!

Klinik psikolog Gedim Demirsoy, evlilikte bazı belirtilerin dikkate alınması gerektiğine dikkat çekerek, “Farklılıklar çözülmezse, sevgi, saygı ve hoşgörü yetersiz kalırsa, giderek şiddetlenen ve sıklaşan kavgalar varsa, davranışlar varsa. birbirini küçümseme, aşağılama, duvar örme gibi, çift birlikte değilse birlikte kalmak daha iyidir ve uzaklaşma ihtiyacı ağır basıyorsa evlilik için tehlike çanları çalar. sorun, zaman kaybetmeden çözüm aramak, bireyin çabalarıyla çözülemeyen durumlarda eşlerin profesyonel destekle tedavisini görmek evliliğin hayatını kurtarmak olacaktır.

Bu iki büyük hatadan kaçınılmalıdır.

Klinik psikolog Gedem Demirsoy, evlilikte sorunlar olduğunda genellikle iki hata yapıldığını vurgulayarak, “Ya kavga çıkmasın diye susarlar ya da kavga ederler. Sorunları görmezden gelirler ya da sessiz kalıp halının altına atarlar. onları çözmez, sadece Büyük büyümeye, olumsuz duygu patlamalarına, eşler arası mesafeye yol açar. Kavgada da öyle. Sorunları doğru zamanda, yerde ve doğru şekilde konuşmak gerekir. Çift tartışabilirse kavga etmeden sorunlarını çözebilirler ve evlilik sağlıklı olabilir.”

Acele etme ve yakınlık göstermelisin

Çiftlere sağlıklı bir evlilik için tavsiyelerde bulunan klinik psikolog Gedem Demirsoy, bunları birbirlerine zaman ayırma, sevgi, saygı ve yakınlık gösterme olarak ifade etti.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın