medyauzmani.com
Enerji Tasarrufu Haftası ile ilgili makale – Haberin Olsun!

Enerji Tasarrufu Haftası ile ilgili makale

Bu sayfada enerji tasarrufu nedir sorusuna cevap vererek Enerji Tasarrufu Haftası yazımızdan bir örnek vermeye çalışacağız.

Bir yerdeki yaşam koşullarında ve kullanılan malların hizmet ve kalitesinde herhangi bir değişiklik olmaksızın enerji kullanımının azaltılmasına enerji tasarrufu veya enerji verimliliği denir. Ülkemizde Ocak ayının ikinci haftası Enerji Tasarrufu Haftası olarak kutlanmaktadır.

Son yıllarda aşırı tüketimin artması ve enerjiye bağımlılığın artması nedeniyle enerji tasarrufu insanlar ve toplumlar için büyük önem taşımaktadır. Ülkemizde elde edilen enerjinin büyük bir kısmı ithalat yoluyla sağlandığı için kullanılan fazla enerji milli gelire zarar vermektedir. Ayrıca gereksiz yere kullanılan enerji çevreye zarar verdiği için enerji tasarrufu hem ekonomik hem de çevresel açıdan büyük önem taşımaktadır.

Enerji tasarrufu, yeni enerji kaynakları üretmekten veya satın almaktan çok daha ucuz ve kolay bir yoldur. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Elektrik İşleri Etüt Dairesi (EİE) Genel Müdürlüğü, ülkemizde enerji tasarrufu için yapılması gerekenleri planlamaktadır.

Enerji tasarrufu ile ilgili konfigürasyon hakkındaki görüşlerinizi aşağıda paylaşabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın