medyauzmani.com
Eleştiriye açık olmanın önemi – Haberin Olsun!

Eleştiriye açık olmanın önemi

Her insan mükemmel yaratılmış olsa bile, insandan dünyadaki davranışlarının mükemmel olması beklenemez. Dolayısıyla her insan hayatı boyunca bazı şeylerle ilgili bazı hatalar yapabilir veya bazı eksiklikler yaşayabilir. Eleştiriye açıklığın, kişinin kendi gelişimine olan güveninin yanı sıra, gelişime en büyük katkıyı sağlayan tutum olduğu bilinmektedir. Peki eleştiriye açık biri olmak neden önemli? Eleştiriye açık olmak ne işe yarar? Bu soruların cevaplarını öğrenerek kendinizi daha da geliştirme fırsatına sahip olacağınızı söylemek isteriz.

Hiç kimse mükemmel değildir ve her şeyi bilmek zorunda değildirler. Ama her insan her zaman iyileşme halindedir. İnsanlar her gün yeni bir şey öğreniyor ve bu dünyada her şeyi bilemiyorlar. Ancak mümkün olduğunca fazla bilgi almak her zaman en iyisidir. İnsanlarda bilgi eksikliği olduğu gibi davranış sorunları da olabilir. Belli bir süre sonra doğru olarak savunduğu davranışın yanlış olduğu sonucuna varabilir. Bu durumların oluşması için gerekli olan en önemli şey eleştiriye açık olmaktır.

Eleştiriye açık olan insan her zaman kendine yeni bir şeyler katabilir. Verilen eleştiriler sayesinde kişi eksikliklerinin farkına varır ve bunları düzeltme fırsatı yakalayabilir. Ancak eleştiriye açık olmayan bir insanın hatasını fark etmesi ve düzeltmesi çok daha zor olacaktır.

Eleştiriye Açıklığın Önemi başlıklı yazımız hakkındaki düşüncelerinizi yorumlar kısmından bize yazabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın