medyauzmani.com
Elektronik Okulda Veli Bilgi Sistemi (E-Okul VBS) – Haberin Olsun!

Elektronik Okulda Veli Bilgi Sistemi (E-Okul VBS)

Elektronik okul veli bilgilendirme sistemi VBS elektronik okul açıldı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen e-okul sistemi hem öğrenciler, hem öğretmenler hem de veliler için büyük kolaylık sağlıyor. Notları, veli toplantılarını ve not tanıma için karneleri girmek için not defterlerine gerek yoktur. Öğretmenler sınav tarihlerini e-okul sistemi üzerinden öğrencilerine ve velilerine duyurur. Ardından notları velilere ve öğrencilere e-okul sistemi üzerinden duyuruyorsunuz. Bu nedenle, ebeveynin, çocuğunun puanını öğrenmek için veli toplantısını beklemesine gerek yoktur. Ayrıca veli bu sistem üzerinden çocuğunun ödevlerini takip edebilmekte ve devamsızlıklarından haberdar olabilmektedir.

elektronik okul Hizmetin öğretmenler ve yöneticiler için faydaları çok yüksektir. Ama bu sistem sadece öğretmenler ve idareciler için değil, veliler ve onlarla birlikte öğrenciler için de çok uygun. babalar, elektronik okul Veliler, sistemin bilgi sistemini kullanarak öğrencileri ile ilgili birçok bilgiye kolayca ulaşabilirler. Öğretmen ve yöneticiler tarafından sisteme girilen bilgiler, Veli Bilgi Sistemi aracılığıyla velilere ulaştırılmıştır.

e-Okul Veli Bilgi Sistemi için tıklayınız.

VBS Elektronik Okuluerişmek isteyenler için eokul.meb.gov.tr Adrese gitmeli ve alttaki orijinal bilgi sistemi bağlantısına tıklamalıdırlar. Öğrenci bilgilerine ulaşmak için öğrencinin TC kimlik numarası ve okul numarasının girilmesi gerekmektedir. Veliler bu bilgileri girdikten sonra çocuklarının kaç gün devamsızlık yaptığını, sınav ve ödevlerin ne zaman bittiğini ve onlardan hangi notları aldıklarını sistemde görebilirler.

Günümüzde çoğu ebeveynin çalıştığı düşünüldüğünde bu sistem ebeveynlere zaman ve emek açısından büyük kolaylıklar getirmektedir. Çocuklarının devamsızlıklarını anında görmek ve bilgisayardan alınan puanları takip etmek kuşkusuz tüm velileri mutlu etmektedir. Anne babalar da çocuklarının okuduğu kitapları bu sistem üzerinden takip edebiliyor.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın