medyauzmani.com
Dürüstlük ve güven hakkında hikayeler – Haberin Olsun!

Dürüstlük ve güven hakkında hikayeler

Aşağıda kısaca dürüstlük ve güven ile ilgili hikayeleri tartışacağız.

Dürüstlük ve güven bireysel ve toplumsal hayatta en önemli değerlerdir. Dürüstlük seni her zaman aranan biri yapar. Bir toplumda dürüst ve güvenilir insanların varlığı, o toplumda hayatı kolaylaştırır. Dürüstlük bir erdemdir. İnsanların manevi özellikleri olarak yaşama ve hayatta kalma idealidir. Dürüst insanlar samimidir.

Dürüstlük güveni beraberinde getirir. Dürüstlük yaşadığı yerin de güvenli olmasını sağlar. Güven ve tefekkür duygusunun olduğu bir yerde insanlar haksız ve haksız olamazlar. Güven, toplumu bir arada tutan değerler arasında yer alır.

Dürüst insanlar da dürüstlüğü yaymaya çalışırlar. Siyasi, sosyal, ticari, ekonomik ve kültürel her alanda dürüstlüğün manevi bir kazanç olduğuna inanırlar. Dürüstlük her zaman kazanır. Refah ve hayatta kalma idealleri olarak dürüstlük ve güven oluşturma değerleri arasındadır.

Toplumda dürüst ve güvenilir kişilerin bulunması, huzur ve sükunet ortamının sağlanmasında etkilidir. Birlik ve ekip çalışması ancak bu değerlere sahip çıkılarak sağlanabilir. Dürüstlük ve güven değerleri toplumda yapıcı değerler olarak toplumun kazanımlarını doğrudan etkiler. Bu nedenle dürüstlük ve güven değerleri bir eğitim unsuru olarak öğrencilere aktarılmalıdır. Böylece eğitimde büyük bir mesafe katedilmektedir. Eğitim ve öğretimin temel kavramlarından biri olan dürüstlük ve güven kavramlarının ele alınması, bireyleri hayata hazırlar.

dürüst ticaret

Büyük bir âlim olan Ebu Hanife, aynı zamanda giyim işiyle uğraşan bir tüccardı. Bir akşam dükkanına iki müşteri geldi. Bez toplardan birini sevdiler; Ancak akşam namazı çok yakın olduğu için sabah alışverişlerine devam etmek üzere yola çıktılar.

Sabah dükkâna erkenden iki müşteri daha geldi. Masanın üzerindeki kumaşı da beğendiler ve almak istediler. Ebu Hanife. “Bu tuval satıldı. Başka bir tuvale bakıyorsunuz.” Adamların isteğini reddetti. Adamlar bu kumaşı almak istediklerini ve iki katını ödemek istediklerini söylediler. Ebû Hanife: Bu elbiseyi sat, dedi. Teklifi tekrar reddet. Müşteriler kararlıydı. Bu kez kumaşın değerinin üç katını teklif ettiler. Ebu Hanife, “İstersen bana değerinin yüz katını ver, ama yine de sana veremem. Bu kumaşı başka müşterilere sattığım için sözümden dönemem” dedi. Adamların isteğini reddetti.

Dürüstlük ve güven hikayelerimiz ile ilgili yorumlarınızı aşağıya yazabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın