medyauzmani.com
Dünya ve Kahramanlar kısa romanının özeti – Haberin Olsun!

Dünya ve Kahramanlar kısa romanının özeti

Bir Dünya ve Tahlil kitabının özeti sayfamızda. 100 temel eserden biri olan bir bilim adamının romanında, kahraman ve karakter özelliklerinin analizinin kısa bir özetini hazırladık. Sitemizde tüm kitapların özetlerini bulabilirsiniz.

Dünya ve Kahramanlar romanının özeti

Öğüz Atay’ın Mustafa İnan adlı bir alimin hayatını konu aldığı, Cahit Aref’in önsözüyle kurgu olmayan bir öykü olarak sunduğu Alem Romanı, en çok okunan eserlerden biri olmuş ve Yüz Temel Eser’den biridir.

özet

1911 yılında Adana’da doğan Mustafa Annan, yoksulluk içinde büyümüştür. Dört yaşındayken fizyolojik bir burukluk içinde hayatına devam etti. İçine kapanık ve her zaman düşünceli olan bu çocuk aynı zamanda akıllı ve zekidir.

Sürekli çevresini gözlemleyen ve yeni şeyler öğrenmekten keyif alan Mustafa, hayatını yoksulluk içinde geçirdiği kırklı yaşlarında ocak ve cübbeyle tanışmıştır. Öyle ki kariyerinde bile yardımcılarından borç para almıştır.

Bilimin yanı sıra etimolojik araştırmalar yaparak edebiyatla da ilgilenen, şiir ezberleyen ve edebiyat alanına birlikte katıldığı Misk mekanlarında arkadaşlarıyla sohbet eden Mustafa Anan. Kelimelerin diğer dillerde ne anlama geldiğini merak ediyor. Bu sayede eğitimde yeni bir yöntem ve yeni bir sistem tanımlamaktadır.

Bilimsel çalışmalarıyla hayatını herkese açmayan, yoksulluktan gelen ve imkansızlar içinde başarı öyküleri barındıran Mustafa Anan, genç yaşta yaşamını yitirdi. Ülkemiz için önemli bir değer olan Mustafa Anan’ın hayatı roman gibi geçti. Bilim coşkusu ve edebiyat sevgisi birleşince ortaya yeni bir alan çıkmış ve felsefi derinliklere sahip bir insan olarak bilime yeni katkılar sunabilmiştir.

Mustafa Anan 1967’de 56 yaşında öldü. Bir bilim adamı ve edebiyat aşığı olarak hatırlanır.

Alam romanının kahramanları ve kitap özeti hakkında yorumlarınızı aşağıya yazabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın