medyauzmani.com
Dilin önemi ile ilgili kompozisyon – Haberin Olsun!

Dilin önemi ile ilgili kompozisyon

Dilin önemi nedir, dilin önemi ile ilgili yazılar, kısa ve uzun örnekler

dilin önemi

Dil, milletin tarih sahnesine çıktığı andan itibaren varlığını göstermeye başlar. Toplumun içinde bulunduğu durum, içinde bulunduğu kültür ve medeniyetler, yaşam tarzı ve ihtiyaçları dilin gelişimini etkiler. Dil, içinde bulunduğu toplumda insanları etkileyen ve onlardan etkilenen bütünleşik bir birimdir.

Dil bir milletin göstergesidir. Dilini kaybetmeye başlaması, o topluluğun yok olmaya başladığını gösterir. Tarih boyunca insanlar birbirleriyle ve diğer toplumlarla sürekli etkileşim halinde olmuşlardır. Bu nedenle dil karşılaştığı tüm uygarlıkların izlerini taşımaktadır.

Dil de yaşayan bir varlıktır. Her dil doğar, gelişir, değişime uğrar ve bazı sözcükleri yok olur, eskir. Aslında dünyada toplumları yok olan arkaik diller var. Bir dilin varlığı ve gelişimi, o dile ait edebiyatı doğrudan etkiler. Zengin bir dil yapısına sahip olan ülkelerin edebiyatları da zengindir. Bu dilde yazılmış eserler zevkle okunmakta ve geleceğe bırakılmaktadır.

Günümüzde maalesef dile gerektiği kadar önem verilmiyor. Dil, özellikle gençler arasında bozuldu ve bozulmaya başlıyor. Gençler Türkçe kelimeler yerine yabancı kelimeler kullanmayı öğrenmeye başladılar. Bu da dilimizin güzelliğini olumsuz etkiler. Kelimelerin kısaltmalarla yazılması ve okunması dili olumsuz etkileyen unsurlardır. Toplumun varlığı için büyük önem taşıyan dilimize gereken değeri vermeli, onu her zaman doğru ve güzel kullanmaya çalışmalıyız.

Aşağıda dilin önemi ile ilgili yazılar hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın