medyauzmani.com
Deprem anında ne yapılmalı Sorun hakkında bilgi almak için nereye başvurulmalı Neden? – Haberin Olsun!

Deprem anında ne yapılmalı Sorun hakkında bilgi almak için nereye başvurulmalı Neden?

Bu yazımızda deprem anında ne yapılması gerektiğini, bu sorunla ilgili bilgi almak için nereye ve neden gidileceğini kısaca anlatacağız.

Deprem bir doğal afettir. Doğal afetler önlenemez, insanlara zarar verir, mal ve can kaybına neden olur. Erken uyarı sistemleri kullanılarak doğal afetlerin oluşumunu önceden tahmin etmek mümkündür. Önlenemediği için zararı azaltıcı önlemler alınabilir.

Türkiye birinci derece deprem kuşağında yer almaktadır. Çünkü Anadolu, son dönemde oluşan kara parçalarından biridir. Bu nedenle yer kabuğu sürekli hareket halindedir. Bunu Anadolu’daki sönmüş volkanik dağların dağılımından anlayabiliriz. Ayrıca sıcak su kaynaklarının frekansını da gösterir.

Deprem, yer kabuğunun derinliklerinde toprağın dalgalar halinde çatlaması veya kaymasıyla kendini gösteren kuvvetin yayılmasıdır. Depremler fay hatları oluşturur. Sismoloji, deprem dalgalarını inceler. Erken uyarı sistemlerinin geliştirilmesine katkı sağlar.

Bir deprem sırasında şunları yapmalısınız:

* Güvenli bir alana geçmeliyiz.

* Hareket edemiyorsa, kalkan görevi görecek bir şeyin yanında pozisyon almalıyız.

* Çökme, yapışma, depremden korunma siteleri.

* Sabit elemanların yanına veya altına dönebiliriz.

* Sığınaklara yakınsak sığınaklara güvenli yollardan gitmeliyiz.

* Deprem olması durumunda, deprem bitene kadar güvenli bölgeden ayrılmamak zorunludur.

Deprem hakkında bilgi almak için;

AKUT, AKA, ARDİM, STK’lar, Kızılay, Yeşilay gibi kuruluşlar depremle ilgili bilgi veriyor. Bu kuruluşlar profesyonel ve resmi kuruluşlardır. Bu nedenle, raporları değerlidir. Bunun için bilgi almamız ve bu kuruluşlara güvenerek hareket etmemiz gerekiyor.

Deprem anında ne yapılmalı, nereye başvurulmalı bu konu hakkında bilgi almak için sebebi ile ilgili aşağıya yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın