medyauzmani.com
Depolarda yerini alan patateslerin temininde sorun yok – Haberinolsun.net.tr – Haberin Olsun!

Depolarda yerini alan patateslerin temininde sorun yok – Haberinolsun.net.tr

Türkiye’nin farklı bölgelerinden hasat edilen patatesler, ülkenin patates deposu Nevşehir’deki kayalara oyulmuş yeraltı sığınaklarına kamyon ve minibüslerle getiriliyor.

Bu yılki hasattan memnun olan üreticiler, Nevşehir’deki depolara sevk edilen yaklaşık 3 milyon ton patatesin yeni hasat dönemine kadar ihtiyacı karşılamasını bekliyor.

Nevşehir’in Gölşehir ilçesi ile Kavak ve Ortahisar illerinde yer alan yeraltı depoları, yıl boyunca tüketicinin patates ve narenciye ihtiyacını karşılayacak şekilde hizmet vermektedir.

Milyonlarca yıl önce Erciyes, Jebel Hassan ve Jebel Gulu’nun püskürttüğü lavların oluşturduğu yumuşak tüf kayalara oyulmuş depolar, patates ve turunçgilleri tüm kış bozulmadan muhafaza etmeyi başarıyor.

Ürünler bölgedeki 250’den fazla doğal depoda muhafaza edilmekte olup, bu da yıl boyunca aynı sıcaklık değerini muhafaza etmesi, hasattan sonraki aylarda tüketicinin ihtiyaçlarını karşılaması açısından önemlidir.

Patatesin besin değeri doğal depolarda kaybolmaz

Patates Üreticileri, Sanayicileri ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koibashi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Eylül ayının ilk haftasında başlayan patates hasadının Ekim ayının sonuna kadar devam edeceğini, ürünün hazır olduğunu söyledi. sahadan alınmıştır. Bölgedeki depolara sevk edilir.

Koibashi, depolara taşınan ürünün Kasım ayından erken hasat dönemine kadar tüketicilerin ihtiyaçlarını karşılayacağını söyledi:

“Patateste yaz hasadı bitti, kış hasadı dönemi devam ediyor. Bu yıl rekolte istediğimiz seviyede. Bu hasatla kışın patatesle ilgili bir sıkıntımız olmayacağı aşikar. 5. Dünyada yılda 6 milyon ton patates hasadı yapılmaktadır.Yarısı tarladan Türkiye’ye, yarısı Nevşehir’e sevk edilmekte, Türkiye’de depolanmakta ve ülke genelindeki tüketicilerin mutfağına periyodik olarak sunulmaktadır. .Depolar, patateslerin yetiştiği toprak altından alınıp toprak altına yeniden tanıtılarak besin değerlerini kaybetmeden muhafaza edilmesidir. tohumlu patates.”

“Umarım aynı fiyat dengesini kışın da görürüz.”

Bölgede depo hizmeti veren firmada çalışan ziraat mühendisi Muhammed Kısa, rekoltedeki rekolte takviminin tatmin edici olduğunu ve tüketicinin kış mevsimi boyunca patates tedariğinde herhangi bir sorunla karşılaşmayacağını açıkladı.

Yeraltı depolarının enerjiye ihtiyaç duymadan doğal ortam sayesinde ürünün bozulmasını engellediğini kaydeden Kiza, şunları kaydetti:

“Patates sektörü büyük bir sektör. Ülkemizde patates ekimi konusunda yetkin, donanımlı ve bilgili çiftçilerimiz var. Hem depolamada hem de yetiştirmede sorun yok, bundan sonra da yaşanacağını düşünmüyorum. Umarım kışın da aynı durumu ve fiyat dengesini görürüz.”

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın