medyauzmani.com
Deltacron varyantı geliyor! Önlemlerden vazgeçme – Haberinolsun.net.tr – Haberin Olsun!

Deltacron varyantı geliyor! Önlemlerden vazgeçme – Haberinolsun.net.tr

2019 yılının son haftalarından bu yana tüm dünyayı endişelendiren koronavirüs salgını etkisini artırmaya devam ederken bilim insanlarından endişe verici bir uyarı geldi.

Bilim insanları ve uzmanlar, Corona virüsünün en ölümcül versiyonu olan Delta varyantı ile birlikte en mutasyona uğramış ve en bulaşıcı olan Omicron varyantı ve “Deltacron” varyantının sonbahar-kış döneminde yayılabileceğini açıkladılar. Bu yılın başında Kıbrıs’ta keşfedilen ancak fazla yayılmayan Deltacrone, tıp dünyasında endişe yarattı.

“Prosedürden ayrılmayın”

İki farklı virüsün karışımından oluşan “Franken virüsü” o dönemde hızla yayılmadı ve yerini Omicron varyantına bıraktı. Ancak bilim adamları, Omicron varyantının hızla yayılmasıyla yeni bir hibrit virüsün insanları enfekte edebileceği konusunda uyardılar. Bilim adamları, bağışıklığı yenen ve çok daha bulaşıcı bir tür olan Omicron’un bir çeşidinin geliştiğini ve önlem almaları gerektiğini açıkladılar.

Bu kış gelsin

Johns Hopkins Tıp Fakültesi Klinik Veri ve Analitik Başkan Yardımcısı Fortune’a konuşan Dr. Stuart Ray, “Omicron geliştikçe bağışıklık için yeni çözümler bulmaya başlıyor. Bu durumu daha önceki varyantlarda da gördük” diyor. New York Teknoloji Üniversitesi’nden Profesör Dr. Raj Rajnarayanan, sonbahar-kış döneminde birçok farklı değişkenin etkisini gösterebileceğini söyledi.

Rahnarayanan, farklı varyantların özelliklerinin tek bir virüste birleşebileceğini belirterek, Omicron varyantı BA.5’in alt tiplerinin, tıpkı Omicron varyantı gibi bulaşıcı olduğunu belirtti.

Bilim insanları, ABD medyasına verdiği röportajda, “Alfa, beta, gama, delta ve omikron’dan sonra yeni virüs, önceki virüslerin ulaşamadığı enfeksiyon ve ölüm hızına ulaşabiliyor. Yeni bir değişken ortaya konmadı. uzun bir süre ileri, ama bu kışın olması muhtemel.” “Şu anda kimse bunu tahmin edemez, ancak Pi veya Sigma değişkeni yakında ortaya çıkabilir” dedi.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın