medyauzmani.com
Çim hokeyi kuralları nelerdir – Eğitim platformu – Haberin Olsun!

Çim hokeyi kuralları nelerdir – Eğitim platformu

Dünyanın birçok ülkesinde oynanan popüler bir oyun türü olan çim hokeyi, kadın ve erkeklerden oluşan karma takımlarla oynanmaktadır. Bu oyunun asıl amacı; Küçük, sert bir topa kavisli bir sopayla rakip takımın kalesine vurarak gol atmak. En çok gol atan takım maçı kazanır.Çim hokeyi 25’er dakikalık toplam 50 dakikalık iki yarıdan oluşur.

82726-c-hokey-mclary-29-temmuz-daTers bir sopaya benzeyen bir hokey sopası 1 metre uzunluğundadır. Bir tarafı yuvarlak diğer tarafı düz olan bu çubuğun düz tarafı vuruşlarda kullanılır. Çim hokeyi topu, beyzbol veya kriket topuna benzer ve beyazdır.

Bu oyunda, 91.4 metre uzunluğunda ve 55 metre genişliğinde, çim kaplı dikdörtgen bir sahada oynanır; Kalenin önünde yarım daire şeklinde bir “atış alanı” vardır. Oyuncular gol atmak için rakip takımın atış alanına girdikten sonra bunu yapmalıdır.

Hokey riski azdır. Çünkü bu oyunda oyuncuların birbirine blok yapması ve birbirine dokunması yasaktır. Top sadece sopayla itilebilir veya durdurulabilir. Kaleci dışında hiç kimse sopa dışında topu yakalayamaz, durduramaz ve itemez.

Hokey nasıl oynanır hakkındaki düşüncelerinizi yorum kısmından bize yazın.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın