medyauzmani.com
Çevre Mühendisliği Bölümü Nedir? – Haberin Olsun!

Çevre Mühendisliği Bölümü Nedir?

Üniversite sınavlarına hazırlanan ve Çevre Mühendisliği Bölümünü tercih etmeyi düşünen adaylar için bu mesleğe ilişkin bilgileri, sonuçlarını ve mesleğin geleceğine dair bilgileri derledik. İşte Çevre Mühendisliği Bölümü – mesleği hakkında bilgiler:

Çevre Mühendisliği Bölümüne Giriş:

Hava, su ve toprak gibi doğal kaynakların optimizasyonu, kirlenmesine neden olan faktörlerin ortadan kaldırılması, kirlilikten kaynaklanan estetik ve ekonomik kayıpların önlenmesi, insan sağlığına uygun çevre koşullarının sağlanması konularında eğitim ve araştırma yapılmaktadır. ve dinlen. Mezunlar, Bayındırlık, İskan, Kültür, Ulaştırma, Sanayi ve Ticaret, Tarım ve Orman Bakanlıkları, Karayolları Genel Müdürlükleri, DSİ, İller Bankası ve Belediyeler gibi kamu kurumlarında planlamacı olarak çalışabilmektedirler. Ayrıca uzmanlık alanlarına göre ulaşım, tarihi çevre, doğal çevre ve turizm planlaması gibi farklı iş alanları bulabiliyorlar.

Programın amacı: Çevre mühendisliği, hava, su, toprak gibi doğal kaynakların en iyi şekilde kullanılması, kirleticilerin kaynağında kontrolü ve ortadan kaldırılması, estetiğin önlenerek insan sağlığına ve refahına uygun çevre koşullarının oluşturulması konularında eğitim ve araştırma yapar. ve kirlilikten kaynaklanan ekonomik kayıplar.

Programda verilen ana dersler:Çevre Mühendisliği Bölümü’nde lisans düzeyinde öğrenim süresi 4 yıldır. Eğitimin ilk yılında matematik, fizik, kimya, biyoloji gibi temel dersler verilmektedir. İlerleyen yıllarda çağdaş çevre mühendisliğinin gerektirdiği mesleki bilgi ve becerileri kazandırmaya yönelik kurslar açılmaktadır. Bunlar, ikinci yıldan başlayarak çevre kimyası, çevre mikrobiyolojisi ve kimyasal mikrobiyoloji; hidrolik bilgisayar kullanımı; Hava, su ve toprak kaynaklarının geliştirilmesi ve optimal kullanımı, kirlilik kontrolü ve önlenmesi; Katı, sıvı ve gaz atıkların hem geleneksel hem de ileri teknolojiler kullanılarak çevre dostu hale getirilmesine yönelik sistemler tasarlamak gibi kurslar ve uygulamalı çalışmalar bulunmaktadır. Ayrıca bölümlerde yaz stajı ve eğitim kursları zorunludur.

Gerekli nitelikler:Çevre mühendisliğine girmek isteyenler yaratıcı, meraklı, hırslı ve üstün genel akademik yeteneğe sahip kişilerdir; Matematik, fizik, kimya, biyoloji gibi fen bilimleri derslerinin yanı sıra ekonomi ve sosyoloji gibi sosyal alanlara ilgi duyanlar; Daha iyi ve sağlıklı bir çevre yaratmak için çaba gösterecek insanlar olmalıdır.

Mezun unvanları ve pozisyonları: Çevre Mühendisliği mezunları Çevre Mühendisi unvanını kazanırlar. Çevre mühendisi, çevredeki tüm üretim ve tüketim faaliyetlerinin insan sağlığına, esenliğine ve doğal dengeye zarar vermeyecek şekilde düzenlenmesi için gerekli prosedürleri doğrular; su, toprak ve hava ortamlarında kalite kontrolleri yapmak; fabrika atıklarının insan sağlığına ne kadar zararlı hale geldiğini öğrenir; Yerleşim yerlerinde kanalizasyon, su şebekesi gibi sistemlerin insan sağlığına en uygun şekilde inşa edilmesi ve işletilmesi için gerekli tedbirleri almaya çalışmaktadır. Çevre sorunları çok yönlü olduğu için çevre mühendisleri, gerektiğinde inşaat mühendisliği ve kimya başta olmak üzere diğer tüm mühendislerle birlikte çalışır; şehir ve bölge planlamacıları ile; mimarlarla, biyologlar, kimyagerler ve fizikçiler gibi bilim insanlarıyla; sosyologlar ve psikologlar gibi sosyal bilimciler ile; Ekonomistlerle çalışmak ve operatörlerle işbirliği yapmak zorundalar. Çalışma ekibinde uzlaşma ve uyum olduğu ve alınan kararlar uygulamaya yansıtıldığı sürece kişi bu alanda yaptığı işten doyum alabilir.

İş yerleri:Çevre mühendisliği çağımızın sorunu olan çevre kirliliğini önlemeyi amaçladığı ve doğrudan insan sağlığını ve esenliğini korumayı amaçladığından, önümüzdeki yıllarda daha da önem kazanacaktır. Çevre mühendislerinin çoğu Bayındırlık, İskan, Kültür, Ulaştırma, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, DSİ, Eiler Bankası, belediyeler ve Tarım, Orman ve Köyişleri Bakanlıkları gibi kamu kuruluşlarında planlamacı olarak çalışabilmektedir. . Sağlık Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatlarında ve Başbakanlık Çevre Genel Müdürlüğü’nde çevre mühendislerine büyük ihtiyaç vardır. Özel görevliler, yukarıda belirtilen kamu kurum ve kuruluşlarına, belediyelere veya şahıs ve şirketlere araştırma ve planlama çalışmaları yapabilir, İller Bankası ve belediyelerce ihaleye çıkarılan imar planlarını hazırlayabilir. Ayrıca uzmanlık alanına göre ulaşım, tarihi çevre, doğal çevre ve turizm planlaması alanlarında da çeşitli çalışma alanları bulunmaktadır.

Çevre mühendisliği nedir? Mi, Çevre Mühendisliğine Giriş, Çevre Mühendisliği Kazançları ve İş Olanakları, Kariyer Rehberi, Çevre Mühendisliği Mezunları Ne İş Yapar, Çevre Mühendisliği Mezun olduktan Sonra Nerede Çalışırlar, Çevre Mühendisliği İş Durumu

> Çevre Mühendisliği ile ilgili soru ve görüşlerinizi hemen aşağıya yazabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın