medyauzmani.com
Çevre kanunu hazırlanırken basında çıkan çevreye zarar verenlere yaptırım haberlerinin etkisi var mı? – Haberin Olsun!

Çevre kanunu hazırlanırken basında çıkan çevreye zarar verenlere yaptırım haberlerinin etkisi var mı?

Bu yazımızda Çevre Kanunu’nun hazırlanması sürecinde çevreye zarar verenlere verilecek cezalara ilişkin basında yer alan haberlerin etkisi hakkında kısaca bilgi vereceğiz.

Devletin herhangi bir şeyi dikkate alması için toplumda genel bir kanaat oluşması gerekir. Toplumda oluşan kanaat medya aracılığıyla da tarafsız bir şekilde aktarılmalıdır.

Online medyanın bu kadar yaygınlaştığı günümüz dünyasında tarafsızlık da değer kazanmıştır. Ayrıca daha kısa sürede daha etkili sonuçlar alınmaktadır. Toplumun vicdanını rahatsız eden olaylarda daha hızlı toplumsal kanaat oluşur ve daha hızlı sonuç alınır.

Toplum vicdanını rahatsız eden sorunlar arasında çevre sorunları da yer alıyor. Çevrenin korunması ve çevre kirliliğinin azaltılması tüm toplumları rahatsız eden küresel bir sorundur.

Bu nedenle çevre kanunlarının oluşturulmasında çevreye zarar verenlere ceza kesileceği haberleri toplumda oluşan kanaatten daha caydırıcı olmaktadır.

Çünkü haberler yoluyla caydırıcı cezaların sağlandığını görmek toplum vicdanını rahatlatıyor ve bu yönde harekete geçiriyor.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın