medyauzmani.com
Büyüme stratejileri kitabının bilgileri ve özeti – Haberin Olsun!

Büyüme stratejileri kitabının bilgileri ve özeti

Kitap, Harvard Business Review’da yayınlanan büyüme stratejileri üzerine sekiz makale içeriyor. Küreselleşme ve dijitalleşmenin hız kazanmasıyla birlikte, şirket yöneticilerinin sağlıklı büyüme için stratejilerini temel aldıkları varsayımların çoğu giderek geçersiz hale gelirken, dünya çapında yeni araştırma ve yöntemler ön plana çıkıyor.
Belirsizliğin ve türbülansın arttığı günümüz iş dünyasında büyümeyi sağlamak ve sürdürmek, değer yaratma, çeşitlendirme, birleşme ve satın almalar, hizmetlerde ustalaşma, varsayımları kırma ve sanal değer zincirini kullanma gibi yetkinlikleri gerektirmektedir. Fikirler ve yorumlar içerir
“Varsayımları yıkarak hızlı büyüme” 1. Bölüm’de tartışılmıştır. Bir dayatma, müşterilere verilen bir tavizdir.Müşterilerin iki ürün ve hizmet sunumu arasında meşru bir seçim yaptığı takasların aksine, dayatma müşterilerin kontrolü dışındadır. Bir otel seçerken, müşteri lüks için tasarruf etmeyi tercih edebilir, ancak tüm otel endüstrisi, müşterilerin 16: 00’dan önce otele girmelerine izin vermeyerek müşterileri bir dayatmayı kabul etmeye zorlar.
Dayatma, endüstride hakim olan yöntemlerin kabul edileceği veya ihtiyacın karşılanmayacağı anlamına gelir. Müşteriler, sektörün doğru olduğunu ve sıfırdan başlayan şirketlerin ciddi büyüme adımları attığını ve diğerlerini geride bıraktığını (George Stalk Jr.) varsayarak, genellikle bir şirketin hipotezlerini kabul eder. David K ​​​​Pecaut, Benjamin Burnett)
Kitabın ikinci bölümü “Hızlı Büyümenin Stratejik Mantığı”nı kapsıyor. Neden bazı şirketler gelir ve kar açısından hızla büyürken diğerleri başarısız oluyor? 5 yıl boyunca otuzdan fazla şirket üzerinde yapılan bir araştırmaya göre; Hızlı büyüyen şirketler ile diğerleri arasındaki fark, stratejiyi her iki tarafın da üstlenmesidir.
Geleneksel mantık ve değer yaratma mantığı, stratejinin temel boyutlarında farklılık gösterir.Çoğu şirket sektör şartlarını olduğu gibi kabul eder, ancak değer yaratanlar kabul etmez. Müşteriler arasındaki farklılıklara odaklanmak yerine, mevcut varlıklar ve yetenekler açısından fırsatlara bakmak yerine müşterilerinin ortak değerlerini ararlar, “Yeni bir şeye sıfırdan başlayabilir miyiz?” Soruyu Soruyorlar (WChan Kim, Renee Mauborgne)
Kitabın üçüncü bölümünde “Satın Alma Yoluyla Büyüme” ele alınmıştır. Günümüzde pek çok şirket fazla fonları kullanacak yer bulamıyor, şirket yöneticileri ihtiyatlı davranarak fonları kullanacak yer ararken karşımıza birçok seçenek çıkıyor.

Okuyuculara bu konuda yeni bir seçenek sunulur. Genellikle sizinkiyle sinerji oluşturabilecek küçük bir işletme akla gelir. Ancak bu yeni araştırmaya göre şirketler sinerji yaratmayacakları şirketleri satın alarak da kar elde edebiliyorlar. . ve yönetim deneyimi (Patricia Anslinger ve Thomas E. Copeland)
Bir şirketin vermesi gereken en zor kararlardan biri çeşitlendirilip çeşitlendirilmeyeceğidir.
Yazarın araştırmasına göre ezberci çeşitlendirmeden kaçınmak için şirket yöneticilerinin altı soruya cevap verebilmesi gerekiyor. Ancak çeşitlendirmek veya çeşitlendirmemek bir kumar olmayacak (Constantinos C Markides)
Bu makalede Arie de Geus’a göre birçok şirket genç yaşta ölüyor çünkü politikaları ve uygulamaları ekonominin düşünce ve diline çok fazla bağlı. Bir insan topluluğu olduğunu ve sadece mal ve hizmet üretmeye odaklandığını unutuyoruz.
Tersine, yaşayan şirketlerin yöneticileri kendilerini, öncelikleri kuruluşun öngörülemeyen bir dünyada uzun vadeli hayatta kalmasına olan bağlılıklarını yansıtan uzun vadeli bir organizasyonun görevlileri olarak görürler. Dikkatli bahçıvanlar gibi, mevcut dalların ölmesine izin vermeden büyümeyi ve yenilenmeyi teşvik ederler. Bu tür yöneticiler, insanların gelişimini derinden önemser. Öğrencilerin birbirlerinden öğrenmeleri için fırsatlar yaratır. Bu şirketler, başarının öğrenmeye, kendini uyarlamaya ve gelişmeye bağlı olduğu bir dünyada hayatta kalmaya yardımcı olur (Arie de Geus)
Alışverişi Gerçeğe Dönüştürmenin 6. Bölümünde – GE Capital Satın Almaları Nasıl Entegre Ediyor?Bu makale, beş yılda 100 şirket satın alan ve bünyesine katarak başarıya ulaşan GE Capital’e dayanmaktadır.
Bunu başarmak için dört ders belirlenmiştir İlk olarak, anlaşmayı imzalamadan önce entegrasyon çalışmasına başlayın İkinci olarak, entegrasyon çalışmasına liderlik etmesi için tam zamanlı bir kişiyi görevlendirin Üçüncüsü, yeniden yapılanma gerekiyorsa hemen yapın. Dördüncüsü, sadece faaliyetleri değil, şirket kültürlerini de entegre edin.Bu yaklaşımlar, birleşmelerin tüm zorluklarını ortadan kaldırmaz, ancak süreci katılımcılar için daha şeffaf ve daha öngörülebilir hale getirir (Ronald N. Ashkenas, Lawrence J. DeMonaco ve Susan Krances)

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın