medyauzmani.com
Borsa güne rekorla başladı – Haberinolsun.net.tr – Haberin Olsun!

Borsa güne rekorla başladı – Haberinolsun.net.tr

Açılışta BİST 100 endeksi bir önceki kapanışa göre 24,72 puan ve yüzde 0,57 artarak tüm zamanların en yüksek seviyesi 4.356,37 puana ulaştı.

Bankalar Endeksi yüzde 0.13 ve Holding Endeksi yüzde 0.58 arttı. Sektör endeksleri içinde en çok kâr eden sektör yüzde 2,95 ile ana metal sektörü olurken, en çok kaybeden sektörler ise yüzde 0,63 ile leasing ve faktoring oldu.

BİST 100 endeksi dün yükseliş trendini sürdürdükten sonra günü yüzde 2,72 artışla 4.331,66 puandan tamamlayarak kapanış rekorunu yeniledi.

Analistler, ABD’de bugün yapılması planlanan ara kongre seçimleri ve Perşembe günü açıklanacak Ekim ayı enflasyon verileri öncesinde küresel borsaların temkinli davrandığını, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda ise olumlu görünümün korunduğunu belirttiler.

Analistler, Demokratların şu anda sahip oldukları sayısal avantajın, kongre seçimleri kapsamında Cumhuriyetçilere devredilmesi durumunda uygulanacak maliye politikalarında bir açmaz yaşanabileceğine dikkat çekerek, siyasi haber akışının önem kazandığını sözlerine ekledi.

Analistler, Euro Bölgesi’nde açıklanacak perakende satışların bugün veri listesinde zirveye çıktığını belirterek, teknik olarak BIST 100 endeksinin direnç olarak 4.400, destek olarak 4.180 puan olduğunu belirtti.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın