medyauzmani.com
Bizden kısa özet – eğitim platformu – Haberin Olsun!

Bizden kısa özet – eğitim platformu

Bize göre kitabın özeti ve analizi sayfamızda. Bize göre 100 olmazsa olmaz eserin kısa bir özetini hazırladık. Sitemizde tüm kitapların özetlerini bulabilirsiniz.

Bizden kitabın özeti

Ahmed Hashem, Paris’te geçirdiği günlerde edindiği izlenimler ve ibadet hakkında 42 anekdot yazdığında Bize Göre yaratıldı. 1928’de Avrupa’daki karşılaştırmalı sosyal ve politik yaşamın aktarımıyla şekillendi.

Eserden seçilen bazı metinlerin özetleri aşağıdadır:

şehrin dışında

Uzun yıllardır görmediğim ve şehir dışında yeni bir hayatı olan arkadaşımı ziyaret etmek istiyordum. O biraz değişti. Çiftlik hayatına alıştı ve doğaya benzemeye başladı. Taşlı, uzun dişli, üzgün ya da oyuncu biri olmuştur.

Şehirden uzaklaşıp kendini doğaya adadığında, doğa insanları bu şekilde kendisine benzetmiştir. Şehir hayatından uzaklaşıp yağıyla doğada kavrulan insanlar, zamanla doğayı andırarak doğanın bir parçası olarak yaşadılar.

Doğa, kırsal alan içeren diğer dünyaların yorumu gibi.

Bahçe barında konuşan iki adam

Şu kadınlara bakın, gözlerindeki kara gerçek değil, dudaklarındaki kırmızı gerçek değil. Yanaklarındaki kırmızı gerçek değil. Tamamen boyanmış kadınlar, doğadaki renk cümbüşünün özgünlüğünün yanında çok yapmacık duruyor. Kadınların eskisi gibi örtünmediğini kim söylüyor? Kadınlar artık boyayla kaplı. Gerçeklerden ve gerçeklerden uzaklaşan insanların yüzlerindeki maskeler boyalardan ibarettir. Boya kadınları örter, gizler ve kılık değiştirir.

Sinema

Sinema, çocukların saflığında insan mantığının en basit fantezilerinden ve tezahürlerinden oluşan bir buluş ve insan rahatına alışıyor. Sinema bu kadar saf ve duru kaldığı sürece insanların sığınabileceği bir yer, çocukluk anılarını ve duygularını içinde barındıran bir ortam olarak üstünlüğünü koruyacaktır.

Bizimle ilgili yorumlarınızı ve kitabın özetini aşağıya yazabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın