medyauzmani.com
Bir arkadaşın meşhur hikayesi karanlık bir günde ortaya çıkar – Haberin Olsun!

Bir arkadaşın meşhur hikayesi karanlık bir günde ortaya çıkar

“Dostlar kara günde anlaşılır” atasözünün hikâyesini bu yazımızda kısaca anlatacağız.

Ahmed iki çocuklu bir aile babası olarak hayatına devam ederken, köyden şehre gelip ailesiyle birlikte İstanbul’a göç etmek zorunda kalmıştır. İstanbul’a gelmelerinin sebebi küçük oğullarının epilepsi hastası olmasıdır.

Ahmed’in sağlık sorunları ailesinin peşini bırakmasa da herkesin küçük oğlunun iyiliği için ailesiyle birlikte yapması gereken bir şey olarak görülse de Ahmed’in ekonomik durumu böyle bir şeye izin vermemiş ve onu çok zor durumda bırakmıştır.

Ahmed ekonomik sıkıntılardan kurtulmak için hemen iş aramaya başlar. Köylü olduğunu ve yakın komşularından birinin İstanbul’da bir tekstil firması olduğunu öğrenir. Mohamed isimli bu kişiye gidip durumunu anlatmak ve çalışmak istediğini söylemek istiyor.

Tekstil firmasının adını öğrenir ve Muhammed ile görüşmek için randevu alır. Ahmet çok heyecanlıdır. Nitekim uzun yıllardır görmediği arkadaşını görecek ve mümkünse bir işi olacak. Muhammed durumu öğrendiğinde çok heyecanlandı ve çok sevindi.

Ahmed’in tüm işlerini yarım bırakarak selam veren Muhammed, yemeklerini yer ve o yemekleri hatırladıktan sonra konuşur. Ahmed durumunu anlatır. Muhammed çok üzülür. Abim merak etme biz sana uygun bir iş buluruz seni mahçup etmeyecek şekilde sorunlarını çözeriz der.

Ahmet çok üzülür. Muhammed’e sarılır ve karanlıkta arkadaş çıkar kardeşim der. Mohamed uzun uzun Ahmed’in gözlerine bakıyor ve ikisi de ağlıyor.

Karanlık bir günde bir arkadaş doğar atasözü hikayesi ile ilgili yorumlarınızı aşağıya yazabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın