medyauzmani.com
Bilim ve Teknoloji Haftası ile ilgili bir hikaye – Haberin Olsun!

Bilim ve Teknoloji Haftası ile ilgili bir hikaye

Bilim ve Teknoloji Haftası ile ilgili bir hikaye

Bilim ve Teknoloji Haftası için okullarda özel bir etkinlik düzenlendi. Öğrenciler okullarında bilim ve teknoloji ile ilgili yarışmalara katılmak için toplandılar. Bunların arasında son teknolojik cihazları üreten bir grup öğrenci de vardı.

Bu öğrenciler özel bir proje üzerinde çalışıyorlardı. Yeni bir akıllı telefon tasarlamak için ellerinden geleni yapıyorlardı. Birkaç gündür çalışıyorlar ve sonunda tasarımın tamamlandığına karar verdiler. Ancak bir sorunları vardı: Telefonun ne kadar iyi olduğunu test etmelerinin hiçbir yolu yoktu.

Birbirlerine baktılar ve sonra akıllarına bir fikir geldi. Ekip lideri, her öğrencinin telefonuna farklı bir test yapacağını söyledi. Testleri geçen telefonlar puan alacak ve en yüksek puanı alan telefon kazanan olacak.

İlk test telefonlar için bir stres testiydi. Telefonların yüksekten düşürülmesi ve yere düşene kadar çatlama, kırılma gibi hasarlar olmadan çalışmaya devam etmesi gerekiyordu. Her telefon testi geçti ve en yüksek puan belirlendi.

Bir sonraki test, telefonların hız testiydi. Telefonlar, çeşitli uygulama ve oyunları çalıştıracak şekilde test edilmiştir. En hızlı çalışan telefonlar yine en yüksek puanları aldı.

Son test kamera testiydi. Telefon kameraları birkaç farklı ortamda test edilmiştir. En iyi görüntü kalitesine sahip telefonlar en yüksek puanları aldı.

Sonunda en yüksek puanı alan telefonlar belirlenir ve kazanan takımın kaptanı heyecanla diğer öğrencilerden birinciliği kutlamalarını ister. Bu yarışma bilim ve teknolojinin ne kadar önemli olabileceğinin harika bir örneğiydi. Öğrencilerin bu tür etkinliklere katılımı bilim ve teknolojiye olan ilgilerini artırmakta ve gelecekte bu alanda daha büyük başarılar elde edebileceklerini göstermektedir.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın