medyauzmani.com
Bilgisayarın yararları ve zararları hakkında kompozisyon – Haberin Olsun!

Bilgisayarın yararları ve zararları hakkında kompozisyon

Bu yazımızda bilgisayarın yararları ve zararları hakkında kısa bilgiler vereceğiz.

Bilgiye erişim, bilgiyi depolama ve bilgiyi taşıma, tarih boyunca insanların üzerinde durdukları ve çözüm ürettikleri konulardır. Günümüz dünyasında bilim ve teknolojinin gelişmesinde yaşanan makineleşme hareketi dünya tarihinde de bir sıçrama olmuştur.

Makinelerin işlem gücünün her geçen gün artmaya devam etmesi insan ve hayvan gücüne olan ihtiyacı ortadan kaldırdığı gibi zaman ve mekan problemini de ortadan kaldırmaktadır. Son iki yüzyıldaki sanayileşme hareketleriyle birlikte makine gücünün oluşması ve günümüzde belli bir düzeye ulaşması teknolojinin gerçek doğasını ortaya koymaktadır.

Bilgisayar, on dokuzuncu ve yirminci yüzyıllarda izini bıraktı. Yirminci yüzyılın ortaları ve sonlarında hızlı bir gelişime giren bilgisayar sistemleri, bilginin depolanması, saklanması, iletilmesi ve işlevleri açısından bir dönüm noktası oluşturmuştur.

Günümüzde bilgisayar kullanımları kişisel, ticari ve endüstriyel kullanımlar olarak farklı gruplara ayrılmaktadır. PC kullanımı insanların sosyal hayatını doğrudan etkiler.

Bilgisayar kullanımı insanların sağlığını doğrudan etkiler. Bilgisayarın düzensiz, aşırı, bilinçsiz ve uygunsuz kullanımı amacını aşan bir duruma dönüşerek insan sağlığını tehdit etmektedir. Sağlık, mahremiyet ve siber saldırılar günümüzde bilgisayarlara verilen zararlar arasındadır.

Hızla tanışan insan, bilgisayar kullanımı sayesinde her işi saniyeler içinde yaparak zaman ve mekan kısıtlamalarından kurtulmaktadır. Bilgi fonksiyonlarını artıran bilgisayar, bilim ve teknoloji açısından da insanoğluna farklı bir çağ getirmektedir.

Aşağıda bir bilgisayarın yararları ve zararları ile ilgili kompozisyon hakkında yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın