medyauzmani.com
Bilgisayar ne zaman icat edildi? – Haberin Olsun!

Bilgisayar ne zaman icat edildi?

Aşağıda bilgisayarın ne zaman icat edildiğinden kısaca bahsedeceğiz.

Bilgisayar günümüzde neredeyse tüm ihtiyaçlarımızı karşılayan bir sistemdir. Bilgisayar yakın zamanda icat edilmiş bir makinedir. İlk önce hesap makineleri sistematik bir şekilde ortaya çıkmış olsa da, bugün anladığımız bilgisayar 20. yüzyılın başlarında piyasaya sunuldu.

1830’larda icat edilen bilgisayarlar bir oda büyüklüğündeydi ve sadece depolama için kullanılıyordu. 1850 ile 1890 yılları arasında gelişmiş ve boyut olarak değişmiştir. Geçen yüzyılın 30’larında bilgisayar kelimenin tam anlamıyla sadece endüstriyel alanlarda kullanılmaya başlandı.

1980’li yıllara gelindiğinde tamamen boyut değiştirerek ev bilgisayarlarına geçiş yapmıştır. Bilgisayar orijinal olarak IBM tarafından geliştirilmiştir. Bu nedenle kimin, nasıl ve ne zaman icat ettiğine dair kesin bir bilgi yoktur. Bilgisayarlar hayatımızın her alanında bulunmaktadır.

Bilgisayarlar bankacılıktan piyasalara kadar pek çok alanda kullanılmaktadır. Bilgisayar hayatımızı kolaylaştıran bir teknolojidir. Günümüzde eğitim aracı olarak da kullanılmakta ve gelişme alanlarında insanlığın önünü açmaktadır. Bugün hiçbir organizasyon bilgisayarsız düşünülemez.

Bilgisayar aynı zamanda bir kitle iletişim aracı olarak da kullanılmaktadır. Özellikle internetin keşfinden sonra kullanım alanlarının yaygınlaşması ile insan hayatında mesafe, zaman ve hız kavramlarının daralmasına neden olmuştur. Bu nedenle birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Bilgisayarsız iş yapmanın mümkün olmadığı günümüzde teknoloji her geçen gün gelişmeye devam ediyor.

Bilgisayarın ne zaman icat edildiği ile ilgili yorumlarınızı aşağıya yazabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın