medyauzmani.com
Bilgisayar Destekli Teknik Resim Bölümü Nedir? – Haberin Olsun!

Bilgisayar Destekli Teknik Resim Bölümü Nedir?

Üniversite sınavlarına hazırlanan ve Bilgisayar Destekli Sanatsal Resim Bölümünü tercih etmeyi düşünen adaylar için bu meslekle ilgili bilgileri, sonuçları ve mesleğin geleceğine dair bilgileri derledik. İşte Bilgisayar Destekli Teknik Resim bölümü – mesleği hakkında bilgiler:

Bilgisayar Destekli Teknik Resim Bölümüne Giriş:

Bilgisayar Destekli Tasarım Bölümü ile aynı amacı taşıyan bölümün sadece isim farkı bulunmaktadır.
Programın amacı: Bilgisayar destekli çizim programının amacı, hareketsiz veya kağıt çizim üzerine elle çizim yapabilen mimar ve elemanlar yetiştirmektir.

Programda verilen ana dersler:Bilgisayar Destekli Çizim programında matematik, bilgisayar yapı malzemeleri, tanımlayıcı geometri, maket yapımı, çizim, bilgisayar destekli çizim, yapı kuralları gibi dersler verilmektedir.

Gerekli nitelikler:Bilgisayar destekli çizim programında eğitim almak isteyenlerin dikkatli ve sabırlı, form ve mekan ilişkilerini görebilen, tasarım ve çizim becerisine sahip, ellerini kullanmakta zorlanmayan kişiler olması gerekmektedir.

Mezun unvanları ve pozisyonları: Bilgisayar Destekli Çizim programını tamamlayanlar Önlisans Diploması ve Bilgisayar Destekli Çizim Teknisyeni ünvanlarını alırlar. Bilgisayar destekli çizim teknisyeni, mimarın hazırladığı projeyi okur ve geliştirilen çizimi bilgisayar ortamında AutoCAD yazılımı kullanarak yapar.

İş yerleri:Bilgisayar destekli çizim teknikerleri, kamu kuruluşlarının inşaat birimlerindeki özel mimarlık ve mühendislik bürolarında görev alabilirler.

bilgisayar destekli teknik resim nedir, bilgisayar destekli teknik resim ne işe yarar, bilgisayar destekli teknik resim maaşları, bilgisayar destekli teknik resim iş imkanları, bilgisayar destekli teknik resim iş alanları, bilgisayar destekli teknik resim kariyeri hakkında bilgi, bilgisayar destekli teknik resim mesleğinin geleceği çizim nedir Bilgisayar destekli teknik resim tercih edeceklerde olması gereken özellikler, bilgisayar destekli teknik resim bölümü tercih edilir mi, bilgisayar destekli teknik resim tanıtımı, bilgisayar destekli teknik resim kazanç ve iş imkanları, kariyer rehberi , bilgisayar destekli teknik resim mezunları ne iş yapar, yardımcı teknik resim Mezuniyet Sonrası Bilgisayar Teknik Resim Çalıştıkları Yerlerde İş İmkanı, Bilgisayar Destekli Teknik Resim İş Durumu

> Bilgisayar Destekli Teknik Çizim bölümü ile ilgili soru ve görüşlerinizi anında yazabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın