medyauzmani.com
Besin içerikleri ve rolleri – Eğitim platformu – Haberin Olsun!

Besin içerikleri ve rolleri – Eğitim platformu

Besinlerin içerikleri, içerikleri ve görevleri kısaca nelerdir?

Malzemeler ve beslenme fonksiyonları

Besinler insan yaşamı için çok önemlidir ve insanların yaşamlarını devam ettirebilmeleri için yemek kesinlikle gereklidir. Besinler karbonhidratlar, proteinler, yağlar, vitaminler, su ve mineraller gibi gruplara ayrılır. Hangi besinin besin değeri daha fazladır, o besin o grupta değerlendirilir.

karbonhidratlar

Makarna, pirinç, ekmek gibi besinler bu grupta değerlenir ve karbonhidratlar vazgeçilmez besin kaynaklarıdır. İnsan vücudunda kısa sürede enerjiye dönüştürülür.

proteinler

vücudumuzda yapıcı ve onarıcı maddeler olarak görev yapan proteinler; Büyüme, gelişme, yaraların iyileşmesi gibi durumlarda vücutta aktif rol oynarlar ve proteinler bağışıklık sistemini güçlendirmek için gereklidir.

yağlar

Karbonhidratlardan aldığımız enerji, vücudun yüksek enerji gerektiren işleri yapması için yetersiz kalıyor. Bu durumda gerekli enerjiyi vücudumuzdaki hayvansal veya bitkisel kaynaklı yağlardan alırız.

vitaminler

Vücudumuzu mikroplardan koruyan vitaminler, sağlıklı bir yaşamın olmazsa olmazıdır.

Bunlar

Vücudumuzun %70’i sudur. Canlı organizmaların hayatta kalmasında etkili olan temel maddelerden biridir. Vitaminler gibi su da vücutta düzenleyici görevi görür.

mineraller

Mineraller de vücudumuzdaki düzenleyicilerdir. Günlük hayatımızda tükettiğimiz yiyecek ve içecekler vücudunuzdaki mineral kaynaklarıdır.

Besinlerin içerikleri ve görevleri ile ilgili yorumlarınızı aşağıya yazabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın