medyauzmani.com
Bakmakla görmek arasındaki fark üzerine deneme – Haberin Olsun!

Bakmakla görmek arasındaki fark üzerine deneme

Bu yazımızda kısaca bakmak ve görmek arasındaki fark hakkında kompozisyon anlatacağız.

Bakmak, gözlerini çevirmektir. Gözlerinizle seçmek için görmek. Bu bakımdan bakmak şahitlik, görmek ise akıl ve irade ile oluşan derinliktir.

Bakan göremiyor olabilir. Vizyonun bir adım altına bakın. Görmenin yanı sıra insan bakar. Dolayısıyla aramak ve görmek aynı şey olmayıp, iç içe geçmiş iki grup halinde görüş alanı içinde bakmak şeklindedir.

Görmeyi seçme iradesi, görmeyi emretme iradesinin üzerindedir. Bakış açısından görülebilir. Ama görüldüğü yerden de görülüyor.

Bakmakta tanık, görmekte derinliği anlamak, algıyı açığa çıkarmak. Farkı görerek anlamak mümkün. Bu nedenle aradaki farkı göremeyenlere bakma körlüğü denir. Görme körlüğü yenerek elde edilirken, görme de akılla birlikte kalptir.

Görme temelinde, gözlem gücü kalp ve akıl tarafından sağlanır. Meditasyon bir noktada anlama noktasını kaybederken, hissetme noktasında meditasyon kalp gibi devam eder.

Demek ki görmek gönül ve gönül rahatlığıyla yapılırken, bakma aracı olarak gözleri kullanan insan maddi ve manevi olarak şuurludur.

Göz bir görme biçimi değildir. Göz, bir bakma aracı olarak görmeyi sağlayan bir araçtır. Aslında gören göz değil beyindir. Görmek ve bakmak bu şekilde birbirinden ayrılır.

Affedersiniz, evet öyle. Üzgünüm ama kusur yok. Bu etik bir duruş olarak etik bir konudur.

Görmek ile görmek arasındaki fark ile ilgili kompozisyon yorumlarınızı aşağıya yazabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın