medyauzmani.com
Bakan Özer, fonksiyonel öğretim aşamalarının incelenmesiyle ilgili il müdürleri ile bir araya geldi: – Haberinolsun.net.tr – Haberin Olsun!

Bakan Özer, fonksiyonel öğretim aşamalarının incelenmesiyle ilgili il müdürleri ile bir araya geldi: – Haberinolsun.net.tr

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 19 Kasım’da yapılacak öğretmenlik mesleki kademeleri yazılı sınavı öncesi son değerlendirmeleri yapmak üzere 81 ilde milli eğitim müdürleriyle bir araya geldi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, il milli eğitim müdürleri ile internet üzerinden görüşen Özer, söz konusu sınav sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Özer, toplantıda milli eğitim müdürlerine şehirlerinde bir sorun olup olmadığını soran Özer, “Birlikte çok önemli operasyonları yönettik. Ve bu test sürecinde her yıl olduğu gibi Cumartesi günü de sınavın koordinasyonunu ben halledeceğim.” sınav, bir koordinasyon merkezi sınavlarında.” Cümleler kullanın.

Bakan Özer, sınav kitapçıklarının tüm valiliklere sorunsuz bir şekilde ulaştırıldığını belirterek, şunları kaydetti:

“Basma ve gönderme sürecinde hiçbir sıkıntımız yok. Sınav sıkıntımız yok. Ayrıca 81 ildeki sınav merkezlerine sınav kitapçıkları dağıttık. Öğretmenlerimizin şartlarının iyileştirilmesi için elimizden geleni yaptık, yapacağız da.” camiamız için en hayırlısını diliyorum.”

Toplantıya Bakan Yardımcısı Sadri Çinsoy, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Sevdet Vural, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Murat Alikhan, Personel Genel Müdürü Fahmi Rasim Çelik ve Bilgi İşlem Genel Müdürü Özgür Türk katıldı.

– 70 bin öğretmen

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 19 Kasım’da yapılması planlanan öğretmenlik mesleğinin kademeleri için yazılı sınava giren öğretmenler arasından 70 bin öğretmen alımı yapıldı.

81 ilde 1489 okulda 28 bin 650 salonda merkezi sistemle tek oturumda saat 10.00’da yapılacak olan mesleki öğretmenlik kademeleri yazılı sınavı.

Sınavda beş seçenekli 100 soru sorulacak ve sınav süresi 150 dakika olacaktır. Adaylar sınav giriş belgesi, kimlik kontrolü ve salonlara yerleştirme işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için saat 9.30’da sınava girecekleri binada hazır bulunacaklardır.

Sınav 100 puan üzerinden değerlendirilecektir. Yanlış cevaplar, doğru cevap sayısını etkilemeyecektir. Sınavda 70 ve üzeri puan alanlar başarılı kabul edilecek ve her soru eşit puan alacaktır.

Sınav sonuçları 12 Aralık 2022 tarihinde açıklanacaktır.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın