Lor yapımında kullanılan malzemeler nelerdir? Kısaca bundan bahsedelim.
Ayran, sıklıkla içilen ve çoğunlukla soğuk tüketilen bir içecek olarak et ve et ürünlerinin yanında favori bir içecektir. Ayran daha çok Anadolu topraklarında sevilen bir içecektir. Baharatlı yiyeceklerle de tüketilir. Yoğurt, Türk kültürüne ait bir gıda olarak sütten elde edilmektedir.
Ayran sütten yapılır. yoğurt yapmak süt ve su aranan. Yoğurt ve su karıştırılıp, çırpılıp çalkalandığında ayran oluşur. Dileyenler bu karışıma biraz tuz katabilirler. Soğuk ve iştah açıcı lezzetli bir içecek olan ayran, tansiyonu da dengeliyor. Ayrıca ayran yemekleri daha lezzetli hale getirebilir.
Kaynak:www.derszamani.net
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]