medyauzmani.com
Avrupa’da kurulan Türk devletlerinin kısa sürede kimliklerini kaybetme nedenleri – Haberin Olsun!

Avrupa’da kurulan Türk devletlerinin kısa sürede kimliklerini kaybetme nedenleri

5Türkler tarih boyunca hep bağımsızlığına ve vatanına bağlı bir toplum olmuş, tarih boyunca göçebe bir yaşam tarzını benimsemiş olan Türkler birçok yerde devletler kurmuşlardır. Bu yazımızda kısa sürede Avrupa’da kurulan Türki devletlerin kimliklerini kaybetme nedenlerini kısaca açıklayacağız.

Avrupa’da kurulan Türk devletlerinin çoğu kısa sürede kimliklerini kaybetmişlerdir ve bu durumun arkasında birçok sebep yatmaktadır. Sebepler bunlar.

  • Avrupa’da kurulan Türk devletlerinde Hristiyanlığın yayılması, bu Türk devletlerinin kısa sürede kimliklerini kaybetmelerine sebep olan başlıca etkenlerden biri olmuştur.
  • Türklerin dağınık aşiretler halinde yaşamaları ve belli bir devlet teşkilat yapısını elde edememeleri, Avrupa’da kurulan Türki devletlerin kısa sürede kimliklerini kaybetmelerine neden olmuştur.
  • Türkler bağımsızlıklarına düşkün oldukları için tarih boyunca diğer toplumlarla sürekli çatışma halinde olmuşlar ve bu nedenle birçok milletle savaş halinde olmuşlardır. Bu savaşlar sonucunda Türklerin büyük canlar kaybetmesi ve yurtlarından göç etmesi Türklerin göç ettikleri toplumların kültür ve yapılarını benimsemeye başlamasıyla Türklerin kimliklerini kaybetmelerine neden olmuştur.

Sonucunda; Türklerin Avrupa toplumlarının kültürleri ile sürekli iç içe olması ve Hristiyanlık dininin çok aktif olması Türklerin kimliklerini kaybetmelerine ortam hazırlamıştır.

Avrupa’da kurulan Türk devletlerinin kısa sürede kimliklerini kaybetme sebepleri ile ilgili soru ve görüşlerinizi aşağıdaki yorum bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın