medyauzmani.com
Atatürk’ün yürüdüğü narenciye yolunun adı “Atatürk’ün Yolu” olacak – Haberinolsun.net.tr – Haberin Olsun!

Atatürk’ün yürüdüğü narenciye yolunun adı “Atatürk’ün Yolu” olacak – Haberinolsun.net.tr

Antalya Valiliği Kültür Varlıkları Müdürlüğü yetkilisi koruma ve restorasyon uzmanı Cemil Karapiram gazetecilere verdiği demeçte, narenciye bahçesinin 200 dönümlük bir alan üzerine kurulu olduğunu söyledi.

Bölgede narenciye parkuru üzerinde çalıştıklarını anlatan Karapiram, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1930-1935 yıllarında bölgeyi ziyaret ettiğini keşfettiğini söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve barış felsefesinin direği Atatürk’ün 10 Kasım 1938’de vefat ettiğini ifade eden Karapiram, şöyle devam etti:

“Gazi Mustafa Kemal yaşayacak ve yaşayacak, bıraktığı tüm eserler korunacak ve geleceğe aktarılacaktır. Mevcut alanda 1938’de dikilmiş büyük bir ağacın önündeyiz. Bu ağaç onun anısına dikilmiş bir ağaçtır. 1938. Aspendos ziyaretinden sonra en önemli noktalardan biri Narenciye ağacıdır ve bölgeyi ziyareti hakkında bilgi aldık, gördüğünüz yola ülke aşığı Gazi Mustafa Kemal adını koyacağız.Atatürk.Umarım öyle olur. Antalya’mıza hayırlı olsun 10 Kasım’da Nice’de adını kutlayacağız.Bu büyük bir proje ve bir an önce bu projeye yeniden hayat vermek için çalışıyoruz. araştırılmış ve mevcut konumları, bitki örtüsü ve dokusu korunmuştur. Sadece yürüyüş rotası, geçitler, anısına dikilmiş ağaçlar ve kimlerin kimler olduğu üzerinde çalışıyoruz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın