medyauzmani.com
Atatürk öldüğünde kaç yaşındaydı? eğitim platformu – Haberin Olsun!

Atatürk öldüğünde kaç yaşındaydı? eğitim platformu

s.13

Bu yazımızda kısaca Atatürk’ün kaç yaşında öldüğünü anlatacağız.

Mustafa Kemal 1881 yılında Selanik’te doğdu. Annesi Zübeyde Hanım, babası Ali Rıza Efendi’dir. Çocukluk yıllarını Selanik’te geçiren Mustafa Kemal, okul hayatına mahalle mektebine giderek başlamıştır. Daha sonra Şemsi Efendi Mektebi’ne geçti.

Küçük yaşta asker olmak isteyen ve asker olmaya karar veren Mustafa Kemal, sivil okuldan ayrılarak askeri liseye geçti. Askeri liseyi başarıyla bitirip, Harp Okulu, Harp Okulu gibi yerlerde başarılı bir eğitim aldıktan sonra subay oldu.

Askerlik hayatında pek çok yenilgi ve zaferler yaşayan Mustafa Kemal, Vahideddin’in yardımcılığına kadar yükseldi. Milli Mücadele yıllarında aktif rol oynayan Mustafa Kemal, ordudan istifa ederek mücadeleye devam etti.

Yıllarca süren milli mücadelenin ardından yeni bir devlet kurma idealleri uğruna arkadaşlarını örgütleyen Mustafa Kemal, 29 Ekim 1923’te cumhuriyeti ilan etti ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu cumhurbaşkanı oldu.

Devlet politikası olarak kabul edilen düşünce sistemiyle özdeşleşen ilke ve inkılapları tesis etmiş ve bu ilke ve inkılaplar doğrultusunda devlete ve millete yeni bir çehre kazandırmak için modernleşme ve modernleşme hareketlerini yürütmüştür.

Mustafa Kemal Atatürk, 1937 yılında karaciğer sirozu nedeniyle hastalandı ve hastanede tedavi görmek zorunda kaldı. Yaklaşık bir yıl içinde 10 Kasım 1938’de 57 yaşında öldü.

Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu cumhurbaşkanı olarak 15 yıl iktidarda kaldı. Saltanatın Kaldırılması, Hilafetin Kaldırılması, Harf İnkılâbı, Kılık-kıyafet İnkılâbı, Medeni Kanun, Unvan Kanunu, Oy Hakkı ve Şapka Kanunu, tek partili ve çok partili sistemlerde yapılan reformlardan bazılarıdır.

Atatürk’ün vefat ettiği yaş ile ilgili yorumlarınızı aşağıya yazabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın