medyauzmani.com
Ata Aksu kimdir – biyografi – Haberin Olsun!

Ata Aksu kimdir – biyografi

1950 doğumlu Ata Aksu, ilkokulu Gaziantep’te, liseyi TED Ankara Koleji’nde, liseyi Gaziantep Lisesi’nde okudu.

Ankara Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu. Daha sonra kamu yönetimi alanında yüksek lisans yaptı.

Üniversite yıllarında aktif olarak siyasetin içinde yer aldı. Adalet Partisi Gençlik Kolları Genel Yönetim Kurulu Üyeliği ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Aynı dönemde Adalet Partisi’nin yayın organı Hür Genç’in yazı işleri müdürlüğünü yaptı.

Gazi Anticipspor 28 yaşında başkan seçildi

1976 yılında Gaziantepspor’un ikinci başkanı olarak spor camiasına ilk adımını attı.
1977-78 sezonunda 28 yaşındayken Gaziantepspor’un başkanı olarak Türkiye’de yeni bir çığır açtı ve Süper Lig’in en genç başkanı oldu.

Bu görevi aralıklı olarak iki dönem sürdürdü. 1983 yılında Anavatan Partisi’nin bölge teşkilatını kurdu ve ilin kurucu başkanı oldu. Aynı yıl on yedinci dönem için Gaziantep Milletvekili seçildi. Avrupa Parlamentosu üyesi ve Parlamento İçişleri Komisyonu üyesi olarak görev yaptı.

Başbakan Turgut Özal tarafından özel olarak atanarak 2,5 yıl boyunca tüm Türk sporuna yön veren en etkili isimlerden biri oldu.

1989 yılında ilk bağımsız futbol genel kuruluna başkanlık etti ve bu asil görevi 6 kez tekrarladı. İlk bağımsız TFF’de yönetici oldu.

Ænes Erzik başkanlığındaki TFF yönetim kurulu üyeliğini devraldı. Milli takımımız ilk kez Avrupa Şampiyonası’na katılma hakkını bu dönemde aldı. Haluk Ulsoy’un Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı döneminde iki dönem başkan yardımcılığı yaptı.

süreç içerisinde; Ayrıca Yürütme Konseyi Başkanlığı, Yayın Konseyi Başkanlığı, Maliye Konseyi Başkanlığı ve birlik sözcülüğü görevlerinde bulunmuştur.
Yayın ihaleleri ilk kez televizyondan canlı olarak yayınlandı ve şeffaf bir şekilde, çift turlu ve açık artırmalarla gerçekleştirildi.

Ata Aksu başkanlığında 3 kez gerçekleştirilen bu ihaleler ülkemizdeki bazı kamu kurumlarına örnek oldu ve aynen uygulandı.

Bu büyük başarıların sonucunda; Bülent Ecevit hükümetinin önerisi üzerine Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından kendisine Devlete Üstün Hizmet Nişanı verildi.

Ata Aksu kimdir?

Spor dünyasında 30 yılı geride bırakan Ata Aksu, 1976 yılında Gaziantepspor’un ikinci başkanı olarak spor camiasına ilk adımını attı. 28. Bu görevi iki dönem sürdürdü.

1986 yılında 17 dönem Gaziantep eyaletini temsilen seçildi ve Futbol Federasyonu’nun ilk bağımsız yöneticisi oldu. Bir dönem Şenes Erzik yönetiminde yönetim kurulu üyeliği yaptı. 7,5 yıl Haluk Ulusoy Federasyonu Başkan Yardımcılığı yaptı. Bu süre zarfında Yönetim Kurulu Başkanlığı, Yayın Kurulu Başkanlığı ve Maliye Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Ata Aksu kimdir?

Mehmet Ali Aydınlar’ın istifasının ardından 27 Şubat 2012’de Ankara’da yapılacak Olağanüstü Genel Kurul’da eski TFF Başkan Yardımcısı Ata Aksu’nun aday gösterileceği açıklandı. Kulüpler Birliği Vakfı’nın düzenlediği toplantıda, Süper Lig kulüplerinin temsilcilerinin, Türkiye Futbol Federasyonu başkan adayının daha önce başına geçmemesi gerektiği konusunda hemfikir olduğu kaydedildi.

Başkanlığı döneminde 7,5 yıl başkan yardımcılığı yapan Ata Aksu’nun adaylığını kulüplerin memnuniyetle karşıladığı bildirildi. Kulüplerin, TFF başkanı olacak kişinin deneyimli bir isim olmasını istediği, Mehmet Ali Aydınlar’ın kısa süren başkanlığının bir daha yaşanmaması konusunda fikir birliğine varıldığı belirtildi.

TFF Cumhurbaşkanlığı Basın İlan Ajansı Başkanı Mehmet Atalay’ın adı defalarca anılırken, Şenes Erzik’in Türk futbolundaki karışık durum ve UEFA’ya olan görevi nedeniyle aday olmaya sıcak bakmadığı öğrenildi.

Öte yandan Trabzonspor’un eski yöneticilerinden İbrahim Hacı Osmanoğlu’ndan başka isim TFF başkanlığı için resmi başvuruda bulunmadı.

Ata Aksu’nun Biyografisi Ata Aksu TFF başkan adayı Ata Aksu’nun hayatı hakkında bilgiler

tırnak –

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın