medyauzmani.com
Askeri liseler ve astsubay yetiştiren okullara başvuru şartları – Haberin Olsun!

Askeri liseler ve astsubay yetiştiren okullara başvuru şartları

Askeri liseler ve astsubay yetiştiren okullara başvuru şartları nelerdir?

Bu okullar Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlıdır. Ücretsiz ve üstü.

Bu okullarda okuyabilmek için öncelikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak gerekmektedir. Ayrıca, ne kendisinin ne de aile üyelerinden birinin geçmişte ağır bir suç işlememiş olması gerekir. Ancak kişinin evli, boşanmış veya ortak hukuk partneri olmaması gerekir.

Taksirli suçlar dışında suç işlenmez ve sicilden silinmez. Çevrede etik ve dürüst bir insan olarak tanınmak da önemlidir. Geçmişte gittiği okullardan herhangi bir nedenle atılmamış veya atılmamış olmalıdır.

TSK sağlık yönetmeliğine göre, askeri okullarda öğrenim görmekten kaynaklanan herhangi bir bedensel engel bulunmamalıdır. Ayrıca vücutta göz estetiğini bozan gözle görülür sivilce yaraları ve izlerinin olmaması da gereklidir. Kalp, böbrek ve kan damarlarının sağlığı düzenli olmalıdır. Ayrıca hangi bedende olursa olsun gözlük veya kontakt lens takmaması da şarttır. Boy ve kilo arasında en az beş kilo ve en fazla 15 kilo olmalıdır. (Boyun son iki hanesine göre hesaplanmıştır.)

Başvurmak için en az 13 en fazla 17 yaşında olmanız gerekmektedir. İlkokulda ortaokul okumamış olanlar için bu sayı en fazla 16’dır.

Yaş için boy gereklilikleri aynı yönetmelikle belirlenir. Buna göre 13 yaşındaki öğrencinin boyu en az 145; 14 yıl 152; 15 yaşında 157; 16 yaşında 161 cm, 17 yaşında 166 cm olmalıdır.

Askeri okul sınavlarına başvurabilmesi için Haziran 2012’de Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bir ortaokuldan doğrudan mezun olması gerekir. İki yıl sınıfta okuyan veya okul yönetim kurulundan başarılı olan öğrenciler sınava alınmazlar. sınavlar. Özel okul veya yurtdışındaki bir okuldan mezun olanların sertifikalarının Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanması gerekir. Askeri liseler için okulu bitirme puanı en az 3.50; Astsubay okulları için en az 3.00 olmalıdır. Ancak bu uygulama şehit çocukları, gazi ve yakınları ile astsubay, uzman ve astsubaylar için geçerli değildir. Bu çocukların tek şartı Haziran 2012’de doğrudan mezun olmalarıdır.

Adayların sınavlara başvurma koşullarını taşımadıkları halde yapılan incelemeler sonucunda bu standartlara uymadıkları tespit edilirse başvuruları iptal edilecek ve haklarında soruşturma başlatılacaktır. Askeri okullara başvurmak isteyenlerin ilkokul eğitimleri kesilmemeli ve okullarından disiplin cezası almamalıdır.

Askeri liselere başvuru koşulları ve Astsubay hazırlık okulu başvuru koşullarına ilişkin sorularınızı aşağıya yazabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın