medyauzmani.com
Asil olmayan gazlar neden soy gazlar gibi görünmek istesin ki, bunu nasıl yaparsınız? – Haberin Olsun!

Asil olmayan gazlar neden soy gazlar gibi görünmek istesin ki, bunu nasıl yaparsınız?

Aşağıda, soy olmayan elementlerin neden soy gazlara benzemek istediklerini ve bunu nasıl yaptıklarını kısaca tartışacağız.

Madde atomlardan oluşur. Atomlar çekirdeklerden ve çekirdeğin etrafındaki katmanlardan oluşur. Doğada canlı ve cansız tüm varlıkların yapısında atomlar bulunur. Atomlar metallerin, ametallerin ve soy gazların özelliklerini sergileyebilir.

Periyodik tabloda gösterilen elementler metalik, metalik olmayan ve soy gaz özelliklerine göre düzenlenmiştir. Periyodik tablo, atomların son katmanlarındaki elektron enerji düzeyine, atom çaplarına ve çekirdeklerin etkin yüklerine göre oluşturulmuştur.

Atomlar kararlı bir durumda olmak isterler. Bu nedenle son katmanlarında elektron verme veya son katmanlarında elektron alma eğilimindedirler. Elektronegatiflik buna göre değişen bir değerdir. Atomların son yörüngelerinde sekiz elektron varsa, soy gaz özellikleri sergilerler. Soy gaz özelliğine sahip atomlar kararlı halde bulunur. Kararlı durumdaki atomlar elektron kazanma veya vermeme eğilimindedir.

Atomların temel ve sınıf özellikleri niteliklerini belirler. Temel etkin yükler ve çaplar yapışmayı etkiler. Soy gaz olan bir atom bağ oluşturma eğiliminde olmayacaktır. Soy gazlar periyodik tablonun sağında yer alır. Atomların belirli bir katman düzeni vardır. Bu, bir sekizli veya bir çift olarak gerçekleşir. Bir oktet, son sekiz elektron tabakasının tamamlanmasıdır. Doublet, iki elektronun son enerji katmanını tamamlama eğilimidir. Böylece atomlar bağlanma davranışı gösterir.

Asil olmayan gazlar neden soy gazlar gibi görünmek istesin ki, bunu nasıl yaparsınız? Bununla ilgili yorumlarınızı aşağıya yazabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın