medyauzmani.com
Anneler Günü hakkında nesir – Haberin Olsun!

Anneler Günü hakkında nesir

Bu yazımızda Anneler Günü hakkında kısa ve öz bilgiler vereceğiz.

Annenin değerini bir güne sıkıştırıp sıkıştırmak bize düşmez. Anne, dünyadaki en değerli hazinedir. Bir anne dünyayı değiştirecek kadındır. Anneler Günü, Anneler Günü diyerek her şeye yeniden başladığımız günlerden biri olmalı, bugün o gündür.

Anneler dünyayı şekillendiren kadınlardır. Nesillerdir dünyada var olan kültür ve medeniyet eksenlerini tanımlarken ana ekseni göz ardı etmek mümkün değildir. Toplum annesiz olamaz.

Anne bir okuldur. Annem üniversiteli. Annenden bir okul var mı? Anaokuluna ihtiyacımız var mı bilmiyorum. Elbette annelerimize ihtiyacımız var. Annesiz yaşayamayız ve varoluşta sorun yaşamamızın nedeni anne şefkatinden uzaklaşmaktan başka bir şey değildir.

Annelerin değeri bir günlük taahhüt ve hediye vermekle olmaz. Annelerimize minnettar olduğumuzu ancak iyi çocuklar olarak ve dünyaya faydalı hayatlar yaşayarak gösterebiliriz. Anneleriyle gurur duyan ama insanlığa hizmet eden evlatlarıdır.

Anneler şefkatlidir, şefkatlidir, fedakardır, kendi kendine yeterlidir. Neden? Niye? Tabii çocuklarına… Evlat olarak annesinin değerini bilememek, ona sesini yükselterek “dur” demek, can sıkıntısı, can sıkıntısı, ancak zavallı iştir.

Dokuz ay karnında sancı çekerek gördüğü ve görmediği her şeyden kaçan bir annenin bundan bıkmadığı halde, çocuğunun insanlık dışı ve vicdani davranışlarda bulunması kabul edilemez. Annelerimizin kıymetini bilmeliyiz.

Anneler ayaklarının altında cennet olan kadınlardır. Dünyevi yaşamdan geçtikten sonra, annelik yoluyla cennete layık potansiyele ulaştılar. Kutsal annelik. Anne olmak dünyayı değiştirir.

Anneler Günü ile ilgili kompozisyon hakkındaki yorumlarınızı aşağıya yazabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın