medyauzmani.com
AKP Konya Milletvekili Ziya Altunialdez Göksu Taşlı havzası geliştirme projesini değerlendirdi – Haberinolsun.net.tr – Haberin Olsun!

AKP Konya Milletvekili Ziya Altunialdez Göksu Taşlı havzası geliştirme projesini değerlendirdi – Haberinolsun.net.tr

Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı AKP Konya Milletvekili Ziya Altunialdez, Göksu Taşlı Havzası Kalkınma Projesi’ni değerlendirdi.

Altonaldes yaptığı yazılı açıklamada, birincisi iklim değişikliği ve küresel ısınma, ikincisi ise gıda krizi olmak üzere insanlığı büyük ölçüde etkileyen zorlukların yirmi birinci yüzyılda da devam ettiğini açıkladı.

Altunialdes, Rusya-Ukrayna savaşının gıda sektörüne etkilerinin derin olduğunu kaydederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya-Ukrayna savaşı sırasında iki taraf arasında imzalanan “Hububat Koridoru Anlaşması”nı hayata geçirme girişimi ve çabalarının bir dünya kurtardığını hatırlattı. bir gıda krizinden.

Proje, çiftçilere tarımsal verimde sürdürülebilir bir artış sağladı

Tarımsal üretim ve sulama açısından bölgeye dinamizm kazandıran Göksu Taşlı Havzası Kalkınma Projesi’nin iyi sonuçlar elde ettiğini ifade eden Altunialdez, şunları kaydetti:

“Dünya küresel bir gıda krizinin eşiğindeyken, tüm dünyada tarımsal üretimin temelini oluşturan Göksu-Tashile Havzası’nda tarımsal verimlilikte sürdürülebilir bir artış ve küçük ölçekli tarım üreticileri için daha yüksek ürün fiyatları elde etmeyi başardık. Göksu Havzası Geliştirme Projesi Taşeli kapsamında güneş sulama sistemlerini hayata geçirdik.Böylece 1100 hektarlık arazinin sulanması tamamen güneş enerjisi ile başladı.Çiftçilerimiz için kiraz ve üzüm bağlarında organik tarım ilaçları ile entegre mücadele programı uygulandı, tamamı proje bütçesinden karşılanacaktır.Projede tarımsal üretim kapasitesinin kapsayıcılığının artırılması için çalışıyoruz. İmkanları kısıtlı olan tarım üreticilerimizin Üretim araçlarına erişimini sağladık. 3 milyon TL’lik yatırım başarıyla hayata geçirildi.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın