"Enter"a basıp içeriğe geçin

AKP Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş canlı konuştu: – Haberinolsun.net.tr

AKP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Türkiye’de önemli bir meslek örgütünün başkanı olan bir kişinin böylesine büyük bir iftiraya ortak olup Türk Silahlı Kuvvetlerini yormaya çalışması kabul edilemez, mantıksız ve hukuka aykırıdır” dedi. . dedi.

Kurtulmuş, A Haber’de canlı yayınlanan programda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı.

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Finkancı’nın Türk Silahlı Kuvvetleri’nin “kimyasal silah kullandığı” iddialarına ilişkin açıklamaları nedeniyle “terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla tutuklanmasının sorulması üzerine Kurtulmuş, TSK’nın sorumlu olduğunu söyledi. hepsinin Türkiye’de ortak bir değere sahip olduğunu kaydederek.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tüketilmemesi ve vatandaşlar tarafından benimsenmesinin hayati bir nokta olduğunu kaydeden Kurtulmuş, “Türkiye’de önemli bir meslek kuruluşunun başkanı olan bir kişinin Türkiye’de görev yapması kabul edilemez ve mantıksızdır. Türkiye’de önemli bir meslek örgütünün başkanı. Böylesine büyük bir iftiraya ortak olmak ve Türk Silahlı Kuvvetlerini tüketmeye çalışmak. Bu meşru değil. Bu sadece hukuka aykırı bir eylem değil, Türkiye’nin birliğine de saldırıdır.” Değerlendirdi.

وردًا على تصريح رئيس حزب الشعب الجمهوري سيزجين تانريكولو بأنه سيطرح سؤالًا برلمانيًا للتحقيق في هذه الادعاءات المتعلقة بالقوات المسلحة التركية ، قال كورتولموش: “كيف يمكن لنواب حزب الشعب الجمهوري دعم هذه الحملة التي ستنهك القوات المسلحة التركية ، وهو أمر شائع؟ قيمة لنا جميعًا ، فهذا kabulu olmayan “. İfadeyi kullanın.

CHP’nin bu iddialara karşı kurumsal olarak açıklamalar yaptığını kaydeden Kurtulmuş, CHP’nin bu tür tavırlara kendi içinde izin vermemesi gerektiğini söyledi.

Bu yıpratma kampanyasının belli gruplar tarafından açıkça gündeme getirildiğini kaydeden Kurtulmuş, buradaki asıl amacın sadece kimyasal silahları gündeme getirmek olmadığını, bu bölgede güçlü bir Türkiye’nin varlığını sindirmemek olduğunu kaydetti. .

– “Hazırladıkları kanun metni sorunlu.”

Uluslararası Kızılhaç Yılı Genel Başkanı Meral Akşener’in başörtüsü meselesinin gündemde olmasına gerek olmadığı yönündeki sorusuna yanıt veren Kurtulmuş, başörtüsü yasağının artık Türkiye’de pratik olmadığının açık olduğunu belirtti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuyu gündeme getirmesinin ardından anayasa değişikliği teklifinde bulunduklarını kaydeden Kurtulmuş, “Hazırladıkları kanun metni şimdiden rahatsız edici. Yani ‘üniformaların gerektirdiği şartlar dışında’ diyor. .'” “Yarın başka bir hükümet gelecek, örnek olarak söylüyorum, ‘Polis başörtüsü takamaz. “Üniforma örtmediği için” derse, nasıl yapacağız? Ya da bu uygulamada zulmü nasıl ortadan kaldırırız? dedi.

CHP’ye “Eğer samimiyseniz anayasa değişikliği yapalım” diyen Kertulçuk, AKP’nin bu konudaki hazırlıklarını tamamladığını söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş sözlerine şöyle devam etti:

“Bu konu sadece AKP’nin değil, Cumhuriyet Halk Partisi’nin, Uluslararası Kızılhaç Yılı’nın ve diğer partilerin meselesidir. Türkiye’de başörtüsü meselesi dediğimizde belki de pek çok kişinin tanımı bu. ama binlerce insanın hayatını mahvetti ve mesleklerini ellerinden aldılar, memuriyetten ihraç edilen zulümden bahsediyoruz, bu zulmün Türkiye’de geçmemesinin anayasal güvencesi olması doğaldır. CHP’nin işi bizi ilgilendirmez Madem böyle bir konuyu gündeme getirmiş, hadi Hodri Meydan Okumak en yüksek hukuk standardı olan anayasa değişikliği ile bu sorunu çözelim, Türkiye’yi yapamadığımız bir Türkiye kuralım. Bir kez daha başörtüsüyle uğraşmayı, başörtüsünü yasaklamayı düşünün, bu düşünülemez bir şey.”

– “Halkımızın çoğunluğu anayasa değişikliğine destek verecektir.”

Anayasa değişikliği teklifinin ne zaman Meclis’e geleceği sorulduğunda Kertolchosch, “Önümüzdeki günlerde belli bir takvim içinde gündeme gelecek, umarım Meclis’ten kolayca geçebilecek ve üzerinde mutabık kalınacak bir konu olur. Parlamento toplumunun çok geniş kesimleri tarafından. Ve talep edersek, bu utancı ortadan kaldırmak için anayasa değişikliğine halkımızın çoğunluğunun destek vereceğinden eminiz.” cevabı verdim.

AKP’nin konuyu tek başına referanduma götürme yetkisinin bulunmadığını hatırlatan Kurtulmuş, referandum ile seçimlerin aynı gün yapılabileceği yönündeki iddiaları da sorarak, anayasa değişikliği ve seçimlerin aynı şekilde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. ayrı konular.

Kurtulmuş, “Takvim nasıl sunuluyor? Referanduma mı gidiyor? Umarım bu, referanduma gitmeden Meclis’ten geçer. Ama referanduma gitse milletin burada çok büyük desteği olacağı açık. Bunun için takvim başka bir takvim, seçim takvimi.” Bu başka bir takvim.” Fikrini paylaşın.

– “Bence asıl mesele adayı belirleyememek değil”

Muhalefetin cumhurbaşkanı adayının kim olacağına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kertolchus, muhalefetin kimin adayı olacağına ve ne zaman açıklayacaklarına karar vermenin kendi sorumluluğunda olmadığını söyledi.

Numan Kartolmesh şöyle devam etti:

“Karşı tarafın asıl sorunu bence sadece adayın belirlenememesi değil. 6 farklı partiden, farklı siyasi geçmişlerden, Türkiye’nin geleceğine ilişkin farklı vizyonlardan, farklı yönelimlerden ve neredeyse hiçbir ortak noktadan bahsediyoruz. Dünya görüşü olarak bunlar bir araya gelirler mi gelip ortak bir vizyon etrafında toplanırlar şimdiye kadar onları bir arada tutan Tayyip Erdoğan muhalefeti AKP muhalefeti ama biz bunu yaklaşık 1,5 yıldır söylüyoruz tablo oluşturulduğundan beri en zor sorun aday seçememe sorunu 6 katlıdır bence tabloya 6 taraflı masa dememek lazım 6+1 diyebiliriz veya 6+2, HDP, FETÖ vb. dahil edebiliriz.” HDP desteği olmadan 6’lı tablonun oluşturacağı filtre yarış partneri olma özelliğini taşıyamaz. Bunu politik matematik açısından söylüyorum. “

Tablo 6’nın asıl zorluğunun aday belirleyememek, ancak yön belirleyememek olduğunu kaydeden Kurtulmuş, “Kimin aday olacağı bizi ilgilendirmiyor ama Sayın Aksner kendini bu durumdan kurtarmaya çalıştı. ‘Ben aday değilim’ diyerek bu isim tartışması. Cumhurbaşkanlığı”. Neredeyse ‘Ben adayım’ demedi, belli ki adaylığını çok istedi ve hepsinden önemlisi, muhtemelen başka olacak insanları. partisindeki adaylar kenara itildi, şimdi Kılıçdaroğlu’nun adaylıktan geri adım atacağını düşünmüyorum. Nasıl olur bilmiyorum. Önümüzdeki günlerde olacak.” Değerlendirdi.

– “Ülkede hala bazı kripto para birimleri olması mümkün”

Danıştay Beşinci Dairesi’nin FETÖ bağlantılı ve FETÖ mensubu olduğu gerekçesiyle ihraç edilen 178 kişinin mesleğe iade kararına ilişkin konuşan Kurtulmuş, Türkiye’nin FETÖ ile mücadelesinin siyasi bir mesele olmadığını, bunun bir siyasi mesele olduğunu söyledi. milli mesele ve bu sorumlulukların yargıya ve siyasete ait olduğunu ve düştüğünü söyledi.

FETÖ’nün 40-45 yıldır eyalette saklandığını kaydeden Kertolmusch, “Bunun çok büyük bir kısmı tasfiye edildi. Ama eyalette hala bazı kripto paralar var ve halk karda yürüyor olabilir ve onlar Bunlarla da mücadele edilmesi gerekiyor.Tabii ki şu anda kararın gerekçesini bilmiyoruz ama böyle bir kararın ciddi bir sorun varken alınmış olması büyük ihtimalle olmazdı. FETÖ ile mücadeleye katkıda bulunun” dedi. dedi.

Tuzla Belediye Başkanı Sadık Yazıcı’nın dün İstanbul’da düzenlenen açılış töreninde yaptığı fiziki saldırıya ilişkin konuşan Kurtulmuş, oradaki insanlık dışı tutum ve davranışları şiddetle kınadıklarını söyledi.

“Türkiye’nin Yüzyılı”nı görmek

Kartolchosch, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 28 Ekim Cuma günü yapılması planlanan vizyon konuşmasıyla ilgili bir soruya yanıt olarak, içeriği hakkında bir şey söylemesinin uygun olmayacağını vurguladı.

Kurtulmech yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Türkiye’nin yüzyılı, sağlam altyapı üzerinde Türkiye için yeni bir dönemin başlangıcıdır. Bu sadece bir siyasi partinin vizyonu değil, milli bir vizyondur. Yani, tıpkı ‘yine güçlü ve büyük Türkiye’ bir milli devletti. Vizyon, bu vizyon. Artık altyapı tamamlandı.Artık “Türkiye’nin Yüzyılı Tamamlandı.” “Siyasette en büyük güç, geçmişi konuşmaktan çok, geçmişten güç alarak geleceği inşa edebilmektir. 2023, 2053 ve 2071 vizyonu bu. Bu anlamda Türkiye’de nasıl bir gelecek vaat ediyoruz? Eğitimden sanayiye, uluslararası rekabete kadar Türk yüzyılı nasıl olacak? “Dış politikadaki gücü bile mi? Bu güçlü ve büyük Türkiye’yi istiyoruz, Türkiye’nin yüzyılı tüm bunların ortaya çıktığı bir vizyon olacak. Bu sadece AKP’nin değil, AKP’nin de yüzyılı. 85 milyon vatandaşlarımızın yüzyılı, Türkiye’ye gönül veren, Türkiye’yi umut eden yüz milyonlarca insanın baktığı bir yüzyıl olacak.

Cuma günü yapılacak toplantıya muhalif medya mensuplarının davet edilme olasılığını değerlendiren Kurtulmuş, yeni Türkiye vizyon belgesinin açıklanacağı törenin yapılabilmesi için her kesimden insanı davet etmeyi planladıklarını belirtti. . En geniş pay.

Kılıçdaroğlu ve Akşener’in 29 Ekim’de yapılacak TOGG fabrikasının açılışına katılmayacakları sorusuna Kurtulmuş, davetiyelerin samimiyetle iletildiğini ancak katılıp katılmamalarının halkın yararına olacağını söyledi. .

Türkiye’nin 40-50 yıl önce kendi otomobilini üretmesi gerektiğini kaydeden Kurtulmuş, ilk Türk otomobili Devrim’in ve Vecihi Hürkuş ile Nuri Demirağ’ın yaptığı uçakların yasaklandığını hatırlatarak, “Maalesef Türkiye’de üretim tarihi Türkiye’de. Türkiye aynı zamanda ihanet tarihidir.” dedi.

TOGG’un Türkiye’nin sanayileşme sürecinde önemli bir yere sahip olduğunu kaydeden Kurtulmuş, “Bunun takdir edilmesi ve alkışlanması gerekir. Keşke 30-40 yıl önce olsaydı. Ama biz vesayet merkezlerini yıkabildik. Vesayet merkezleri, ülke dışındaki bazı büyük şirketler için iç temsilcilerdi ama Türkiye yenilgiyle bu noktaya gelmeyi başardı. deyimini kullanın.

– “Yorum çok olumlu, uygulamada göreceğiz.”

İsveç’te kurulan yeni hükümetin Dışişleri Bakanı’nın açıklamalarına yanıt olarak Kurtulmuş, “PKK şüphesi varsa sebepsiz hareket etmeyeceğiz. Türkiye ile anlaşmaya bağlı kalacağız”, “Bunu önümüzdeki günlerde göreceğiz. Tabii ki bu açıklamayı çok olumlu buluyoruz.” cevabı verdim.

İsveç, Finlandiya ve NATO çerçevesindeki tüm Türkiye’nin muhataplarının Türkiye’nin bu söylediklerine aldanmadığını belirten Kurtulmuş, “Türkiye’nin terörle mücadelesi hayati ve önemlidir, Türkiye terörle mücadeledeki önceliklerinden vazgeçmeyecektir” dedi. Sözlerini söyledi.

İsveç’in bu konudaki sözlerinin doğru, isabetli ve olumlu olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, “Ama eninde sonunda uygulamaya bakacağız. O halde bunlar söylenirken İsveç ana caddelerinde ve meydanlarında PKK afişli gösteriler devam edecek mi? Birlik Partisi’nin siyasi büroları devam edecek mi? “Farklı isimlerle çalışmalarını açan Demokrat Parti mi açmadı mı? İsveç veya Finlandiya’daki bu örgütler oradaki vatandaşlardan aidat adı altında haraç toplamaya devam edecek mi? Türkiye, teröre karşı savaş, sözünü yerine getiren ve tek söz söyleyip geri dönmeyecek bir ülkedir.” yorum yaptı.

Ekonomi alanında yeni destek paketlerinin uygulanıp uygulanmayacağı konusunda ise ekonomik krizin salgınla birlikte yoğunlaşmasının ardından sürekli destek paketleri açıkladıklarını hatırlatan Kurtülmes, vatandaşların satın alma gücünü artıracak tedbirler almaya çalıştıklarını anlattı. Devletin bütçe imkânlarının izin verdiği alanları genişleterek.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

                                                                                                                                                                                                                                   .
istanbul escort deneme bonusu veren siteleruetds masal oku
panel çit instagram takipçi satın al Sohbet odaları Sohbet sitesi kamera sistemleri Borç Transfer Kredisi kaynak makinası tenis kursu fiyatları