medyauzmani.com
Akıllı bir düşman, aptal bir arkadaştan daha iyidir denemesi – Haberin Olsun!

Akıllı bir düşman, aptal bir arkadaştan daha iyidir denemesi

Bu makalede, akıllı bir düşman aptal bir arkadaştan iyidir.

İyi ve kötü, doğruluk ve sahtekârlık, yalan ve dürüstlük, çirkinlik ve güzellik, ölüm ve yaşam vardır ve hayatta da var olmaya devam edecektir.

Bu sebeple dostluk ve düşmanlık da devam edecektir. Hainler, dolandırıcılar, yağmacılar bitmedikçe düşmanlık bitmeyecek. Düşmanlık bitmediği sürece dostluk her zaman galip gelecektir.

Arkadaşlıklar dürüst ilişkilerdir. Kendinden önce başkalarını düşünme ve başkaları için yaşama erdemiyle başlar. Ancak bazı dostluklar, düşmanlıklardan daha fazla zarar verebilir. Cesur bir düşman, yalana inanan ve aldatan bir dosttan daha az zarar verebilir.

İnsanların yakın ilişki içinde oldukları kişilerden aldıkları zarar, hiç beklemedikleri yerden ve çok şey paylaştıklarından geldiği için daha da yıkıcı ve yıkıcıdır. Bundan dolayı yanındaki arkadaşın payı cepheden gelen düşmandan daha fazla vurur.

Bunu tarih boyunca yaşamış atalarımız, akıllı düşman aptal dosttan iyidir demişler. Yiğit bir düşmanın, gizliden gizliye savaşmayan ve söylediklerinin arkasında duran bir düşmanın, aldatan, yalanlarla aldatan hilekâr dosttan daha hayırlı olduğunu bildiren bir sözdür.

Dost seçerken dikkatli, düşman seçerken dikkatli olunmalıdır. O zaman daha az zararla hayatına devam edebilir. İnsanın dostu olduğu gibi düşmanı da vardır. Dostlar ve düşmanlar arasındaki ilişkiler dünyanın sonuna kadar sürecek.

İnsanların dost edinirken de düşman edinirken de akıllı olması gerektiğini anlatan bu atasözünün günümüzde pek çok karşılığı vardır.

Zeki bir düşman, pervasız bir arkadaştan iyidir. Kompozisyon ile ilgili yorumlarınızı aşağıya yazabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın