Bu yazımızda ailenizin ve çevrenizin tükettiği yöresel yiyecek ve içecekler hakkında kısaca bilgi vereceğiz.
Türkiye yedi coğrafi bölgeden oluşmaktadır. Bu bölgeler arazi, bitki örtüsü ve iklimin yanı sıra yöresel örf ve adetler, beslenme alışkanlıkları açısından da birbirinden farklılık göstermektedir. Bu varyasyonlar yöresel damak zevklerine göre yiyecek ve içeceklerden oluşmaktadır.
Ailemizde ve çevremizde tükettiğimiz yöresel yiyecek ve içecekler şunlardır:
* Lahmacun
* Konafa
* Ayran
* komis
*turp
* Bulgur pilavı
Kara lahana çorbası
* Mısır ekmeği
*Umuyorum
Mısır çorbası
* Kortez
*Geçmek
* kefir
* Oy
*Brian
Yeme-içme menüleri eski Türk mutfağı açısından oldukça zengin olup, Kürt mutfağı da dahil olmak üzere pek çok çeşidi barındırmaktadır. Bütün bu çeşitlilik ülkemizin hemen her yerinde sofra kültürünün oluşmasına neden olmuştur.
Kaynak:www.derszamani.net
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]