medyauzmani.com
Ahu – Öğretici ile ilgili ifadeler – Haberin Olsun!

Ahu – Öğretici ile ilgili ifadeler

Kısaca Ahu ile ilgili örnek cümleler, Ahu açıklamak demektir, Ahu kelimesi ile ilgili örnekler 5 ve 10 kısa özet
Bana ihtiyacın yok.

Aho, “baş, üst kısım” anlamına gelen Türkçe bir kelimedir. Genellikle bir isim olarak kullanılır. Ah kelimesi özellikle Güneydoğu Anadolu lehçelerinde sıkça kullanılmaktadır.

Ahu kelimesi daha çok ‘baş, üst kısım’ anlamında kullanılmaktadır. Örneğin kirpikleri ahu olarak tanımlayabiliriz. Buradaki “aho” kelimesi kişinin kafasını ifade eder. Benzer şekilde, au’daki şiiri de tanımlayabiliriz. Buradaki “ahu” kelimesi, kişinin başının tepesini ifade eder.

Ahu kelimesi bazen “yukarı” anlamında kullanılır. Örneğin ahu üzerindeki çatıyı tarif edebiliriz. Buradaki “aho” kelimesi üst kısmını ifade eder. Aynı şekilde kalın dalı ah olarak da tanımlayabiliriz. Burada “aho” kelimesi zirveyi anlatıyor.

Ah kelimesi Güneydoğu Anadolu lehçelerinde sıkça kullanılmaktadır. Bu lehçeler arasında Kürtçe, Türkmence, Çerkezce, Lazca, Zazaca gibi dil ailesinden olan diller bulunmaktadır.

Ahu kelimesinin kullanımı günlük hayatta rahatlıkla görülmektedir. Örneğin, “saçını ahu’da tara”, “kirpiklerini ahu’da tara.” , “Çatıyı kontrol et ha.” ve “en kalın dalı meyvelere ayırın.” gibi ifadeler

Ah kelimesi özellikle Güneydoğu Anadolu lehçelerinde sıkça kullanılmaktadır. İşte ahu kelimesinin kullanıldığı cümlelere örnekler:

1. Saçınızı ahların üzerine taramayı unutmayın.
2. Kirpikleri ah üzerinde tarayın.
3. Ah üzerindeki tavanı kontrol edin.
4. Ahın en kalın dalını kesin.
5. Resminizi törpü üzerine çekin.
6. Gümüş küpeyi ahuya takın.
7. Ahu üzerindeki bağcıkları kullanın.
8. Çiçeği meyvelerin üzerine süsleyin.
9. Ah üzerine örgü örgü.
10. Kırmızı şapkayı meyvelerin üzerine koyun.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın