medyauzmani.com
Ahmed Sevizji’nin eğitim felsefesi kitabının özeti – Haberin Olsun!

Ahmed Sevizji’nin eğitim felsefesi kitabının özeti

Eğitim felsefesinin özeti
Eğitim felsefesi kısa özet
Eğitim felsefesi kitap özeti

eğitim felsefesi Kitabın özeti aşağıda verilmiştir;

Ancak yirminci yüzyılda bağımsız bir felsefi disiplin olarak ortaya çıkan “eğitim felsefesi”nin kökleri, eğitimin insanoğlunun en önemli işlevi olduğu gerçeğine dayanmaktadır. Belki de Dünya’da sorusunu sormayacak bir toplum henüz bulunamadı.

Bu soru, karşılaştığı hemen her sorunda eğitimin gerekliliğine işaret eden ve eğitimi tüm sorunların çözümü olarak gören günümüz toplumunda çokça sorulan ve yanıtlanmaya çalışılan bir soru olmuştur.

Eğitim Felsefesi, Platon’dan Aristoteles’e, Gazali’den Günümüze 1. Bölüm’de “eğitim nedir” ve “nasıl bir insan yetiştirilmelidir” sorularına olası yanıtları ele alan kapsamlı, felsefi bir kitap olarak tasarlanmıştır. Rousseau’ya, Nietzsche’den Dewey ve Popper’a geçmişin filozoflarının eğitim anlayışları İdealizm, realizm, spiritüalizm, natüralizm, romantizm, pragmatizm ve varoluşçuluk gibi felsefenin büyükleri ve ekolleri.

Yine aynı çerçevede, eğitimin temel kavramlarını analitik eğitim felsefesi başlığı altında sorgulayan eser, kapitalizmin pozitifçiliği ile desteklenen eğitim anlayışına bir tepki olarak oluşan alternatif eğitim yaklaşımlarını da irdeliyor. eleştirel eğitim felsefesi kapsamındadır.

Eğitime sistematik ve normatif bir bakış açısıyla yaklaşan Eğitim Felsefesi, eğitimin ontolojik, epistemolojik, etik ve politik boyutlarını içeren bir kaynak kitaptır.

yer imi

Eğitim Felsefesi – Ahmed Cevizji
gönderileri söyle
yayın tarihi: 02-2011
ISBN: 9789754689983
Sayfa: 334
Kart ücreti: 1.500 TL

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın