medyauzmani.com
Ağaç yaşken eğilir Atasözünün anlamı – Haberin Olsun!

Ağaç yaşken eğilir Atasözünün anlamı

Ağaç eğilir ve eski anlam ve yorumdur:

Çocuklara erken yaşta öğretilmelidir. Bu yaşta her türlü bilgi ile işlenmeye ve donatılmaya uygundur. Zaman geçtikçe ve yaşlandıkça onları eğitmek gittikçe zorlaşıyor. Yaşlılar kolay eğitilmiyor. Tıpkı kuru bir ağaç gibidirler. Eğilmezler, sadece zorlandıklarında kırılırlar. Bu nedenle onlara yeni bir davranış öğretmek imkansız görünmektedir.

_________________________________________________

Atasözü ile ilgili kompozisyon Ağaç ıslandığında eğilir Konuyla ilgili deneme Ağaç ıslandığında eğilir

Geçmişten günümüze kadar devam eden atasözleri, insanlara doğru yolu gösterirler. Gençlik, büyükler, aile ve dostluk hakkında hayatımızda kullanabileceğimiz atasözleri vardır. Örneğin bir atasözü vardır: “Ağaç ıslanınca eğilir.”

Bence bu atasözü yetişkinleri ve çocukları yetiştirmekle ilgili. Bir çocuk küçükken ileride nasıl bir insan olacağını bilemeyiz. Tabii ki, anneler ve babalar çocuklarını disipline eder. Çocuklarının kötü olmasını asla istemezler, aksine iyi bir insan olmaya çalışırlar ve çabalarlar. Bir çocuğun küçükken öğretileri ve bilgileri kolayca alabileceğine inanıyorum. Terbiyeli, eğitimli bir insan kendini hiçbir yerde kaybetmez. Bir çocuk kimseye itaat etmezse, kendini yüce görürse, geleceği düşünmezse, o zaman kim bilir ne zaman yolunu kaybeder. Öncelikle anne ve babanın çocuklarla ilgilenmesi önemlidir ve bunun doğru mu yanlış mı olduğu onlara anlatılmalıdır. O halde okuldaki öğretmenlerin de eğitim vermesi önemlidir çünkü çocuğun gününün yarısı okulda geçer ve öğretmenler onun davranışlarını bilir. Çocuk büyüdükten sonra görgü kuralları ile ilginç bir şekilde hayatına devam edebilir ve insanlarla nasıl iletişim kuracağını öğrenebilir. Kaba olsaydı, insanlar ona da öyle davranırdı. Çocuklara küçükken bir şeyler öğretmek kolaydır ama yetişkinler için zordur. Yetişkinler sadece kendilerini dinledikleri için başkalarının bir şey söylemesinden hoşlanmazlar ama çocuklar nazik ve uysaldır, her şeyi hemen anlar, kolayca öğrenir ve alışırlar.

Hepimiz bir zamanlar çok küçüktük, babalarımız ve annelerimiz bizi büyüttü, öğretti, bize eğitim verdi. Gelecekte çocuklarımıza bu eğitimi verelim. Her şeyin doğrusunu öğretmek için önce kendimize karşı dürüst olmalıyız. Alışkanlıkları ve aldıkları eğitim kişiliklerini şekillendirir. Güçlü bir kişiliğe sahip çocuklar yetiştirmek için çocuklara doğru bir eğitim vermek gerekir. Doğru her zaman doğrudur ve yanlış da yanlıştır. Bunu ders olarak değil, kapsamlı bir şekilde öğretmek gerekiyor, yaşayarak öğretelim ve onlara kendimiz iyi bir örnek olalım. Aynı şeyi yaşlılara bakarak da yaparlar, bu nedenle yaşlılar önce kendi davranışlarına dikkat etmelidir.
Asilgül Abdrahmanova tarafından yazıldı.

Ağaç ıslanınca eğilir atasözünü haklı çıkaran bir olayı ya da bir hikâyeyi ve literatürü hemen bizimle paylaşabilirsiniz. Lütfen yorumlarınızı ve paylaşımlarınızı eksik etmeyin. ….

Ağaç ıslanınca eğilir ne demek Ağaç ıslanınca eğilir ne demek Ağaç ıslanınca eğilir ne demek Ağaç ıslanınca eğilir Ağaç ıslanınca eğilir Atasözünün hikayesi Ağaç eğilir ıslak olduğunda Atasözleri ile ilgili kompozisyon denemeleri ve denemeler

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın