medyauzmani.com
Açıklayıcı ifade için paragraf örnekleri – Haberin Olsun!

Açıklayıcı ifade için paragraf örnekleri

Bu yazımızda betimleyici anlatımla ilgili paragraf örnekleri hakkında kısa bilgiler vereceğiz.

Anlatı ya da betimleyici betimleme, devletler dünyasındaki bir olayı sanki çıplak gözle görülebiliyormuş gibi canlandırma eylemidir. Her şey en ince ayrıntısına kadar okuyucuya aktarılıyor. Denizden söz edilirse okuyucu adeta suyun sesini duyar.

Açıklamada sık sık benzetmeler ve alıntılar kullanılır. Anlatısal anlatım bunu destekleyebilir. Açıklama çok fazla hayal gücü çekiyor. Dolayısıyla canlılık ön plana çıkıyor.

Aşağıdakiler, tanımlayıcı bir anlatımla ilgili paragraf örnekleridir:

. Aldığı düz bardağa iki gün önce kurduğu arıtma cihazından su doldurmak için çeşmeyi açtı. Su bir iplik gibi sessizce akıyordu. Bardak çok yavaş dolar. Doldukça hava kabarcıkları oluştu ve ses camın derinliğine göre inceden kalına doğru yankılandı. Bardak su ile dolduruldu. O oturdu. Yudumlamaya başladı. Sanki bir denize girmiş gibi ciğerlerinde bir rahatlama hissetti. Kanlar içinde içti, bir gece önce toplamadığı bardağı masanın üzerine bıraktı ve yatağa gitti.

. Uzun boylu, zayıf, gözlüklü, kendisine çok büyük gelen bir güvenlik kıyafeti giymiş adamın yanına gitti ve kütüphanenin saat kaçta açık olduğunu sordu. Uzun boylu, sıska ama yaşlı adam sıska parmaklarıyla işaret etti. Saatler kapıda yazılıydı. Kütüphanenin açık olduğunu fark ettim. Kapı açılınca bir gıcırtı duyuldu ve herkes dönüp baktı. Başımı salladım, özür diledim ve kitapları çıkardım.

. İnce inci beyazı dişleri vardı. Sürekli gülümsüyordu. Sanırım eskiden gülüyordu. Dudakları inceydi, dişleri beyazdı, yanaklarında gamzeler oluşmuştu, gözleri kapalıydı ve ağlıyordu. Ne kadar çok gülersen o kadar iyi. Onu sevmeye başladım. Onu gördüğümde kalbim yerinden çıkacakmış gibi oldu. Midemde kelebekler uçuyormuş gibi hissettim.

Betimleyici anlatım ile ilgili paragraf örnekleri ile ilgili yorumlarınızı aşağıya yazabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın