medyauzmani.com
7 milyon öğrenciye harçlık – Haberin Olsun!

7 milyon öğrenciye harçlık

Üniversite öğrencilerine müjde. Yüksek öğrenim görenler yaz aylarında toplum yararına çalışan programlarda istihdam edilecektir.

Devletten 7 milyon üniversiteliye müjde geldi. Yükseköğretim öğrencileri yaz aylarında toplum yararına düzenlenen programlar kapsamında istihdam edilecek.
Gençlerin çalışma hayatıyla yüzleşmelerini sağlamak amacıyla haziran, temmuz ve ağustos aylarında kamu kurum ve kuruluşlarında sosyal getirisi yüksek bölgelerde üçer aylık sürelerle iş imkânı sağlanacaktır.

Doğa korumadan kütüphaneciliğe kadar renkli işlerde çalışacak öğrenciler için ilk kez sigortalılık girişleri yapılacak.

En yüksek işsizlik maaşı 623 lira!

Yazılı başvurular yapılacak

Faal İşgücü Hizmeti Yönetmeliği’nde yer alan düzenleme ile öğrencilerin (Lisans, Önlisans) Türkiye İş Kurumu tarafından düzenlenen toplum yararına programlara katılmalarının önü açılmıştır.
Yükseköğretim öğrencileri, yaz aylarında açılacak olan toplum yararına programlara başvuracak. Yönetmelikte, bu adımlarla öğrencilerin çalışan bir sistem kazanacağı vurgulanmıştır. Programlar, “doğanın korunması, kültürel mirasın restore edilmesi, korunması ve geliştirilmesi, kütüphanelerin bakımı ve düzenlenmesi, kamu kurumlarına yönelik kültürel ve sosyal hizmetlerin desteklenmesi” gibi toplumsal faydanın yüksek olduğu alanlarda olacaktır.

3 aylık program

Programların süresi en fazla 3 ay olabilir. Başvuru döneminde kurslarına devam edenler veya zorunlu staj yapanlar bu programlardan yararlanamazlar. Aboneye asgari günlük ücret devam ettiği gün sayısı ile çarpılarak ödenir. Haftanın günleri ve herhangi bir nedenle gidilmeyen günler için ödeme yapılmayacaktır.

Gençlik programı hazır

Önümüzdeki yıl 1 milyon 250 bin kişiye iş imkanı sağlama sözü veren hükümet, gündemini gençleri desteklemek için hazırladı.
Kamu istihdam portalı daha fazla iş fırsatı sağlayacaktır. . Deneyim programları uygulanmaya başlandı. Gençlere esnek çalışma koşulları sağlanacaktır. İşe dönüş hızlandırma kursları düzenlenecektir. Yerel öğretmen istihdamı sağlanacaktır. Mesleki yeterlilik belgesi alan iş gücü sayısı bir milyona çıkacak. İşe ilk adım projesi kapsamında üniversite mezunu genç işsizler de 6 aya varan işbaşı eğitim programlarına dahil edilecek. Böylece mesleki deneyim kazanacaklar ve istihdam edilecekler.

Kaynak: sabah gazetesi

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın