medyauzmani.com
2018 YKS ÖSYM üniversitesi temel sonuçları düşecek – Haberin Olsun!

2018 YKS ÖSYM üniversitesi temel sonuçları düşecek

2018 YKS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte seçme süreci başladı. Bu yıl YKS sonuçlarının erken açıklanmasıyla üniversite adayları daha erken bir heyecana kapıldı. Bu doğal olarak onların önünde düşünmek için daha fazla zaman demektir. Öte yandan adayların merak ettiği şey bu yıl lisans taban puanları ve 2018 YKS sonuçları düşecek mi?

Geçen yıla göre daha düşük puanlarla daha iyi puanlar gelirse puanlar düşecek

1 Temmuz 2018’de açıklanacak olan YKS (TYT AYT) sonuçlarına baktığımızda bir önceki yıla göre daha iyi reytinglerin aynı sonucu getirebileceğini görebiliriz. YKS 2018 sonuçlarında önemli olanın sonuç değil puan durumu olduğunu bir kez daha gördük. Puan durumuna göre tercih yapılacağı için 2017 YKS yerleştirme puanları mutlaka düşecektir. Bu nedenle adaylar mutlaka puanlarına bakarak seçim yapmalıdır çünkü sonuçlar yanıltıcı olabilir. Aynı puan durumu 2017 ve 2018 YKS sonuçlarını bazı puan türlerinde karşılaştırdığımızda puanlarda 20-30 fark olduğunu gördük. Sonuç olarak, birçok bölümün temel sonucu bu yıl düşük olacak. Bu nedenle puanınıza göre değil sıralamanıza bakarak seçim yapın.

LYS’de matematik ve mühendislik sınavları yani LYS-1 sınavı çok zordu. Son yılların en zor sınavlarından biriydi. Birçok adayın başı dertteydi. Diğer LYS-4 ve LYS-5 testleri için durum normaldir. LYS-2 ve LYS-3 sınavlarının zorluk derecesine göre bu alanlarla ilgili bölümlerde ciddi oranda azalma olacaktır. Sayısal alanda sınava giren adaylar bu yıl beklenenden daha iyi puan aldı. Bu duruma ek olarak YKS Üniversite 2018 giriş puanlarınız da düşecektir.YKS sonuçlarınıza göre puanınız değil sıralamanız iyi, iyi kontrol edin.

Bu noktada adaylara tavsiyemiz 2018 YKS tercihi yaparken öncelikle geçme reytinglerine bakmaları olacaktır. Çünkü başarı sıralamanız en doğru ve net bilgiyi verecektir. Adayların öne sürdüğü YKS puanlarının tahminler altında bu yıl düşüp düşmeyeceği sorusuna yanıt aradık.

Üniversitenin 2018 ön seçim sonuçları için tıklayınız.

TYT AYT YKS Üniversite puanları konusunda yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın