medyauzmani.com
2013’te bir koruma çalışanı işe almak için 30.000 talep – Haberin Olsun!

2013’te bir koruma çalışanı işe almak için 30.000 talep

30.000 Koruma Görevlisi, 30.000 Koruma Görevlisi alımı yapıldığında, 2013 son başvuru tarihleri

İlk aşamada 0 bin; Toplamda 30.000 gardiyan işe alınacak.

Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamaya göre stadyum ve üniversitelerde güvenliğin bekçiler tarafından sağlanacağı duyurulmuştu. İçişleri Bakanlığı ilk etapta 10 bin koruma görevlisi alımı yapılacağını söyledi. Bu doğrultuda ilk etapta on bin lise mezunu koruma görevlisi atanacağı bildirildi.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, ülkede toplam 29 bin güvenlik görevlisinin görev yaptığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “29 bin kişiyi en verimli şekilde dağıtacağız. İlk etapta 10 bin kişiye eğitim vermeyi planlıyoruz. Bunlar güvenlik hizmetleri sınıfı ama bekçi subayı.”

Bakan Muammer Güler, bu alımların yeni kadrolar şeklinde olacağını belirtti. İlk etapta alınacak 10.000 koruma görevlisi alımında lise mezunu olmak ve 28 yaş sınırını aşmamak şartı aranmaktadır. Şu anda görev yapan korucuların çoğu lise mezunu. Ancak, yeni kadrolara iki yıllık üniversite mezunları (önlisans) da dahil edilecek.

ne zaman satın alınır

10.000 öncelikli koruma görevlisi muhtemelen Eylül’den sonraki yıl sonuna kadar işe alınacak. Bundan sonra 20.000 koruma görevlisinin daha işe alınması bekleniyor.

Kadroya atanan memurlara altı aylık eğitim verilecek. Bu koruma görevlileri 1.800 ile 2.000 TL arasında maaş alacak.

Bir gardiyan ve bir polis memuru arasındaki fark nedir?

Elbette koruma görevlisi ile polis arasında yetki açısından farklılıklar olacaktır. Ancak koruma görevlileri gerektiğinde müdahale etme ve delil toplama yetkisine de sahip olacak. Polis gelene kadar olay yerindeki tek yetkili gardiyanlar olacaktır. Kişilik hakları açısından, polis ve koruma görevlisi aşağı yukarı aynı haklara sahip olacaktır.

Koruma Görevlileri sözleşmeli değil kalıcı olacaktır. Görevlerinde başarılı olan koruma görevlileri, %5’i geçmemek üzere polisliğe terfi ettirilebilir.

derszamani.net

Koruma Memuru alımı ile ilgili görüş ve sorularınızı aşağıya yazabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın