medyauzmani.com
1574 yılındaki Ramazan Bayramı kutlamaları ile günümüzdeki Ramazan Bayramı kutlamaları arasındaki benzerlikler ve farklılıklar nelerdir? – Haberin Olsun!

1574 yılındaki Ramazan Bayramı kutlamaları ile günümüzdeki Ramazan Bayramı kutlamaları arasındaki benzerlikler ve farklılıklar nelerdir?

1574 yılındaki Ramazan Bayramı kutlamaları ile günümüzdeki Ramazan Bayramı kutlamaları arasındaki benzerlik ve farklılıklara aşağıda kısaca değineceğiz.

16. yüzyılda Osmanlı Devleti’nde gerçekleşen ve büyük bir coşkuyla kutlanan bayramlardan biridir. Ramazan Bayramı, akraba ziyaretlerinin yapıldığı, birbirlerine şekerlemelerin yapıldığı, çocukların eğlenceli oyunlar oynadığı bayramlardı. Kabir ziyaretleri, cami ziyaretleri dahil.

Günümüzde bayramlar tatil fırsatı olarak görülmekte ve tatil bir mektup ya da telefon ile sağlanmaktadır. Geçmişten günümüze değişiklik gösteren bayram kutlamaları toplumdaki kültürel ve değer farklılıklarının ortaya çıkmasından kaynaklanmaktadır. Bayramlar, kültürel değerlerimizin korunması ve gelecek nesillere aktarılması gereken günlerdir. Bu nedenle tatiller korunmalıdır.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın