medyauzmani.com
15 Temmuz’daki montaj örneği – Haberin Olsun!

15 Temmuz’daki montaj örneği

Sevgili öğrenciler 15 Temmuz kompozisyonunu giriş, gelişme ve sonuç bölümlerine göre hazırladık.

15 Temmuz, Türk devletinin bağımsızlık mücadelesinin son aşamasıdır. 15 Temmuz, hemşerilerimizin kahraman olduğu tarih olarak, Türkiye tarihi adına destanların yazıldığı gündür. Yediden yetmişe herkesin sokaklarda milli kovanı oluşturduğu, çıplak ellerle hücre hücre savaştığı bir gündür.

15 Temmuz hatırlanana kadar unutulmaz. Her gece 15 Temmuz’a kadar gözünü açan gözler, böyle bir gece görsün, dua edip istirahat etsin. Neye tetikte olunması, teyakkuzda olunması, nasıl yapılması, kimlerin vatanını nasıl koruması gerektiğini herkes ve tüm dünya dersini aldı.

15 Temmuz, üniversitelerde okutulması gereken destansı bir tarihtir. 250 şehidin hiç düşünmeden topların önünde durduğu, insanlık için kara, yarınlar için aydınlık o günde, 2500 kişinin yaralı bir gazi olmanın onursal şehidi olmak için yarıştığına tanık olduk.

O gün insanlar şehit olmak için sokağa döküldüler, ne mutlu şehit olanlara, amaçlarına ulaştılar. Bir millet binlerce yıldır hesap defterlerinde şehadetten başka bir hedef tutmadıkça, hesapsız şehit olmak için yarıştığı müddetçe bu vatan bölünmez.

Şehitlik kavramını anlamayan şer güçleri biz ölürsek ve gaziler bir daha yenilmezlerse, bir daha geri dönerlerse şehit olmaktan korkmayan bir halkla karşılaşacaklar. Biz böyle bir milletiz. Hayat veriyoruz, hayatı bitirmeye hazır değiliz. Bizi incitenleri biz de incitiyoruz.

Bu vatan topraklarının her karışında şehit kanı var. Şehit kanlarının aktığı her toprak, kişisel davamızın birincil hedefidir. Çiğnemeyiz ya da küfür etmeyiz.

15 Temmuz şehitlerinin kısa kompozisyonları ile ilgili yorumlarınızı aşağıya yazabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın